עוגיות מלוחות / עטרה ז׳ורנו

עוגיות מלוחות כמו עוגיות עבאדי… כמה שאני אוהבת את העוגיות האלה לשתות איתן את התה בערב, מצד אחד תה חם ומתוק ומהצד שני מליחות כל כך עדינה וטעימה תנסו את זה זה שילוב מוצלח. הכיף הגדול בהכנת העוגיות האלה שיוצא מהם כמות גדולה

מרכיבים:

קילו קמח.
כף שטוחה מלח.
שקית אבקת אפיה.
1 חבילת מרגרינה.
1/2 כוס שמן.
1 ורבע כוס מים.

לציפוי:

2 ביצים טרופות במים.
שומשום/ קצח.

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה יש לערבב את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה והמלח.
2. לאחר מכן יש להוסיף את החומרים הנוזלים: שמן, מים ומרגרינה ולערבב היטב לבצק רך ונעים.
3. לאחר מכן יש לחלק את הבצק ל-4 חלקים וכל חלק לגלגל לנקניק ארוך ודק ולחתוך לפסים באורך כ-7 ס״מ ולגלגל לעיגולים.
4. יש לטבול כל עוגיה בביצה ולצפות אותה לאחר מכן בשומשום.
5. יש לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות עד להזהבה.
6. יש לשמור היטב את העוגיות בקופסא אטומה.

לקביעת סדנאות לערבי צוות, ישיבות, למורים ולגננת, וקבלת תפריט חלבי/ בשרי – עטרה-0584713348

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו