Yonatan Sindel/Flash90

מחקר: חיסון לקורונה מוביל לרמת נוגדנים מלאה אצל תינוקות שנולדים

מחקר מתקדם שערכו מומחי המרכז הרפואי כרמל מקבוצת כללית אצל יולדות שקיבלו מספר חיסונים לקורונה מעלה כי רמת הנוגדנים בתינוקות שנולדו היו גבוהות פי 2.6 מאלו שבאימהות. המשמעות: החיסון בטוח ויעיל בקרב תינוקות שנולדים

במחלקת יולדות שבמרכז הרפואי כרמל מקבוצת כללית חושבים כל הזמן על התינוקות ומקדמים מחקרים רבים לטובת הנושא. נגיף הקורונה המשתולל מעלה בעולם המחקר בכלל צמא גדול למחקרים עדכניים על השילוב בין חיסונים, ילודה ומה קורה עם התינוקות.

פרופ' עופר לביא מנהל מערך השנים בכרמל יחד עם החוקר הראשי במחלקה ד"ר ניר קוגלמן מעדכנים כי "מחלת הקורונה יכולה להוביל למחלה נשימתית קשה של נשים במצב מיוחד ולסיבוכים במהלך הלידה. אנו יודעים שהחיסון לקורונה יוצר תגובה חיסונית דומה בשני המצבים. בנוסף, הוכח שחיסון לקורונה כשאישה במצב מיוחד – זה הוריד באופן משמעותי את הסיכון לחלות בנגיף".

מחקר קודם שנערך בעולם מצא שחיסון קורונה בחלק האחרון של לפני הלידה הוביל לתגובה חיסונית חזקה אצל התינוק. באופן אידיאלי, חיסון נשים במצב מיוחד צריך להוביל להגנה כמה שיותר ממושכת, ולכן חשוב שיינתן כמה שיותר מוקדם.

במסגרת המחקר חדש שנערך במחלקת נשים בבי"ח כרמל שבחיפה, ביצעו חוקרי המחלקה מחקר מעמיק שהעריך את רמות הנוגדנים לקורונה ביולדות וביילודים אשר קיבלו את החיסון כשהיו במצב המיוחד ומעולם לא חלו במחלה. המחקר בוצע בין מאי ליולי 2021 על ידי ד"ר ניר קוגלמן על כ-130 נשים בהנחייתם של מנהל חדר לידה, ד"ר קידר, ומנהל המערך מיילדותי, ד"ר מוטי ברדיצ'ב. המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת היוקרתי JAMA Pediatrics.

ממצאי המחקר שנערך בכרמל מצביעים על כך שלא רק שנמצאו נוגדנים ב- 100% מהיילודים, אלא שרמות הנוגדנים לקורונה אצל היילודים היו גבוהות פי 2.6 מאלו שבאימהות. כמו כן, נמצא שרמות הנוגדנים ביילוד עולות בהתאמה עם הרמות אצל האם.

יחד עם זאת גילו החוקרים בכרמל כי, ככל שעבר זמן רב יותר ממועד החיסון נצפתה ירידה ברמות הנוגדנים אצל האם והיילוד. כמו כן, ככל שגיל האם היה מתקדם יותר כך רמות הנוגדנים היו נמוכות יותר.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו