עוגת גבינה אפויה/ עטרה ז׳ורנו

אחת העוגות היותר האהובות עלי, עוגת גבינה עם בסיס למטה. העוגה יוצאת כל כך גבוהה ומפנקת, שאין ספק שלא תפסיקו להכין אותה

מתכון לעוגת גבינה אפויה:

לבסיס הבצק:
שרוול ביסקווטים- בצבע לבן.
100 גרם חמאה.

לגבינה:
6 ביצים.
750 גרם גבינה לבנה 5%.
2 שמנת חמוצה 27%.
5 כפות קונפלור.
3 כפות פודינג וניל.
2 כפות קמח.
כף תמצית וניל.
כוס סוכר.

אופן ההכנה:
1. יש להפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים.
2. יש לשים בקערת המיקסר את החלבונים יחד עם הכוס סוכר ולהקציף לקצף יציב ותפוח.
3. יש לערבב היטב את החלמונים,הגבינה, השמנת, קונפלור, פודינג וניל, קמח ותמצית וניל.
להקפיד לערב היטב שלא ישארו גושים.
4. יש להוסיף את הקצף לבלילת הגבינה ולקפל היטב.
5. לטחון את הביסקוויטים היטב ולהוסיף את החמאה המומסת ולערבב.
6. יש להשטיח את הביסקוויטים על תבנית עגולה/ מרובעת אני ממליצה לעשות בתבנית מתכת.
אפשרי גם לעשות בתבנית חד פעמי.
7. יש להוסיף את בלילת הגבינה על הביסקוויטים.
8. יש לאפות את העוגה בחום 130 מעלות למשך שעה וחצי, וחצי שעה נוספת בחום של 180 מעלות.
(העוגה צריכה להיות מעט רוטטת.)

ממליצה להשאיר את העוגה בתנור עד שהיא מתקררת.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו