השופט קליין: "הישיבה מהווה את מרכז חייו של התלמיד"

שופט בית משפט השלום בתל אביב מנחם קליין בהתבטאות נידרה על עולם הישיבות* "לימוד בישיבה ...אינו דומה ללימוד בבית ספר תיכון"

ששופט יפסול עצמו מלדון בתיק זה דבר נדיר. שופט בית משפט השלום בתל אביב מנחם (מריו) קליין קיבל בקשה לפסול את עצמו מלדון בתיק ונימק: "גם אם לא קיים בסיס מוצק לחשש למשוא פנים בניהול המשפט, יש להתחשב בקשר שבין דיני הפסילה לבין אמון הציבור בבתי המשפט". התיק שנידון בפני השפוט היה אירוע שהתרחש בישיבה, בזמן שלמד בה אחד מילדיו. למרות שנהוג לקבל בקשות פסילה בצמצום, מצא לנכון השופט לקבל את הבקשה, אף בהעדר עילה מכוח דיני הפסלות.

קרא עוד:

[postim]

בהחלטה כתב השופט קליין "לימוד בישיבה תיכונית אינו דומה ללימוד בבית ספר תיכון כי הישיבה מהווה את מרכז חייו של התלמיד ומעורבות ההורים עם צוות הישיבה גדולה פי כמה מאשר במוסדות לימוד אחרים".

עוד כתב השופט קליין בהחלטה: "המגמה המקובלת כיום היא שלא להיעתר לבקשות פסילה, אלא במקרים של חשש ממשי למשוא פנים, עם זאת החליט במקרה זה לאמץ את הגישה לפיה מקום בו יש חשש לפגיעה במראית פני הצדק, על השופט לבחון את חובתו האתית כלפי הצדדים, הגם שהדבר אינו מתחייב על פי דיני הפסלות.

קיימים מצבים שלא הוכרו בדיני פסלות השופט כמקיימים אחר התנאי של חשש ממשי למשוא פנים, אך עדיין נוצר בהם ניגוד עניינים אתי במצבים אלו אין החוק מחייב פסילת השופט, אך האתיקה המקצועית מטילה חובה על השופט להיות קשוב לאידיאל המקצועי שלו ולפעול לפי חובותיו האתיות.", כתב השופט קליין ופסל עצמו מלדון בתיק.

וזאת לאחר שעמד על חשיבות העמידה בכללי האתיקה ועל השפעתה על אמון הציבור במערכת המשפט, החליט שבמקרה זה, בו לא מדובר ב"פוסל סדרתי", יהיה צודק לקבל את הבקשה ולפסול את עצמו כשופט בתיק.

נציין השופט מנחם קליין הוא בוגר ישיבה ומרבה לפסוק על פי המשפט העברי בפסקי דינו מובאים דברי הראשונים והאחרונים ובהם רבי חיים מבריסק שערי יושר של ר"ש שקאופ האור שמח ועוד.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

בבית המשפט גם ר' חיים בריסקער זה ערכאות

שילך לשבת בבית דין ויפסוק לגמרי ע"פ דעת תורתינו הק', וד"ל.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו