תקדים משפטי: הביטוח הלאומי הסכים להכיר בפרקינסון כמחלת עבודה

עובד בכיר במפעל בצפון לקה בפרקינסון כתוצאה מחשיפה ממושכת לחומרים רעילים ומסוכנים * עד כה דחו אנשי הביטוח הלאומי כל תביעה להכיר בפרקינסון כמחלת עבודה* אלא שהיום בית הדין לעבודה קיבל את עמדת העובד והכיר במחלה.

לראשונה: הביטוח הלאומי הסכים להכיר במחלת פרקינסון, מדובר בתקדים משפטי שצפוי לגרור אחריו גל פסיקות דומות.

קרא עוד:

[postim]

בפני בית הדין האזורי לדיני עבודה בנצרת הוגשה תביעה של עובד מפעל ממגדל העמק, כמחלת מקצוע שנגרמה כתוצאה מעבודה. עד כה סירב הביטוח הלאומי בתוקף להכיר במחלת פרקינסון כמחלת מקצוע שנסיבות ותנאים במקום העבודה גרמו לה.

התובע ש.ט, בן 65, עבד כמנהל תחנת כח במפעל נילית באזור התעשיה של מגדל העמק במשך 34 שנים. ב-2008 לקה ש.ט במחלת פרקינסון והפסיק את עבודתו כמנהל תחנת הכח של המפעל.

הוא פנה למוסד לביטוח לאומי וביקש להכיר במחלתו כמחלת עבודה – אולם אנשי המוסד דחו את הפניה. בספטמבר 2011 כתבו לו אנשי הביטוח הלאומי: "על פי המסמכים שבידינו לא הוכח קיום אירוע תאונתי / אירועים תאונתיים זעירים במהלך ועקב עבודתך/עיסוקך. מחלתך התפתחה על רקע מצב תחלואתי טבעי שאינו קשור בתנאי העבודה".

עו"ד אלי מלול המייצג את התובע ומתמחה בתביעות בנושאים הקשורים לביטוח הלאומי – פנה בשמו לבית הדין האזורי לעבודה בנצרת והתעקש, כי הביטוח הלאומי טעה בהחלטתו לדחות את התביעה. "במשך כל תקופת עבודתו היה התובע חשוף לחומרים כימיים ורעילים ובעיקר בין היתר לחומרים דיפוניל ליטיום ברומייד; מנגן לקטט; אנטיפאום; טיטניום דיוקסיד, אדיפיק אסיד; אמוניה (מלח ניילון) ועוד". עו"ד מלול ציין עוד, כי האיש עבד במשרתו מדי יום במשך 12 שעות, שישה ימים בשבוע.

בתביעה הבהיר עורך הדין, כי הנפגע לא היה חשוף מעולם לגורמי סיכון אחרים כגון זיהומים מוחיים, גידולים, שימוש בתרופות מסוכנות וכיו"ב.

לתביעה צורפה חוות דעתה של נוירולוגית (ד"ר אירינה בלוך) אשר ממנה עולה בבירור, כי תנאי העבודה במפעל והחשיפה הממושכת בכל זמן ובתקופת העבודה הם שגרמו למחלת הפרקינסון.

מתברר, כי הביטוח הלאומי סירב עד היום בתקיפות רבה להכיר במחלת הפרקינסון כמחלת עבודה המצדיקה תשלום קיצבת נכות.

עו"ד אלי מלול אמר לjdn לאחר החלטת הביטוח הלאומי: "ההתעקשות של אנשי המוסד לביטוח לאומי שלא להכיר במחלת הפרקינסון כמחלת עבודה משתרעת על פני שנים רבות. אנחנו התעקשנו להוכיח במקרה הזה, שלא הייתה שום אפשרות אחרת להתפתחות המחלה – אלא החשיפה הממושכת לשורה ארוכה של חומרים מסוכנים במפעל. לא אפשרנו לאנשי הביטוח לקעקע את העובדה הברורה הזו ואני חושב שהם נהגו בסופו של דבר כמתחייב מהשכל הישר. להערכתי, במקרה הזה, ההתנגדות שלהם נבעה גם מן העובדות שנחשפו בתיק בנוגע להיקף החומרים הרעילים שבהם השתמש המפעל".

"לצערי, מי שהגישו עד היום תביעה להכיר במחלת פרקינסון כמחלת עבודה ונדחו – לא יוכלו להיעזר בפסיקה הזאת. היא תהיה משמעותית בנוגע לתביעות הבאות בנושא".

בעקבות הדיון בתביעה בבית הדין האזורי לעבודה בנצרת, הודיעו אנשי הביטוח הלאומי כי הם מבקשים לשקול מחדש את עמדתם.

השבוע הגיעה הודעת בית הדין כי הביטוח הלאומי החליט לאשר את התביעה לאחר שמיעת הראיות בתיק.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו