מדד אמון הצרכן קובע: ציפייה להרעה במשק

מהמדד המתפרסם על ידי הלמ"ס עולה כי אזרחי ישראל פסימיים ביחס למצב המשק והם צופים הרעה נוספת במצבו

מה אתם חושבים על מצבו של המשק הישראלי וכיצד אתם צופים את התפתחותו בתקופה הקרובה? – אם גם אתם נמנים על אלו שנתקלו בסוקרי הלמ"ס, אזי אתם שותפים לתוצאה של הסקר כפי שהיא משתקפת במדד אמון הצרכן אותו מפרסמת הלמ"ס.

קרא עוד:

[postim]
בחודש האחרון עמד מדד אמון הצרכנים על 24%- (בפברואר 2013 עמד ערך המדד על -25%).
מדד אמון הצרכנים תחום בטווח שבין מינוס 100 לבין 100. ככל שערך המדד קרוב יותר לגבול העליון, הוא מעיד על אופטימיות גדולה יותר בקרב האזרחים, וככל שערך המדד קרוב יותר לגבול התחתון, הוא מעיד על פסימיות רבה יותר. כאשר המדד קרוב לאפס, מדובר בהיעדר ציפיות לשינוי במצב הקיים.

 
הסקר המתבצע בקרב אוכלוסיית בני 21 ומעלה, נועד לאסוף מידע על ההערכות של האזרחים לגבי השינויים הצפויים במצב הכלכלי, הערכות שעליהן מתבסס מדד אמון הצרכנים; לאסוף מידע על ציפיות לשינויים במדד המחירים לצרכן; לסייע לזהות תפניות במצב המשק לצורך מעקב אחר מחזור העסקים, ולאסוף מידע לגבי ציפיות לרכישות גדולות ולשינוים ברמת החיסכון של האוכלוסייה.

 
עם זאת, נקודת האור נמצאת בכך שמקומה של ישראל במדד שומר על עצמו וכי בחודש מרץ 2013 לא חל שינוי של ממש בארבעת המאזנים המרכיבים את המדד, המתייחסים למצב הכלכלי של משק הבית, למצב הכלכלי של המדינה, למספר המובטלים ולציפיות לגבי חסכון של משק הבית, כמו גם בערך מדד אמון הצרכנים עצמו.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו