הישראלים מאוכזבים ממצבם הכלכלי

הישראלים מאוכזבים ממצבם הכלכלי, כך עולה מסקר שפורסם על ידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת | 45% מהנשאלים אמרו כי מצבם הכלכלי הורע בתקופה האחרונה לעומת 37% שאמרו כך בסקר הקודם

השוני בין המצב הכלכלי האמיתי של הנסקר לבין המצב הכלכלי בו הוא חש כי הוא מצוי – הוא הנתון המרכזי העולה מבין השיטין של הסקר המקיף, שנערך לבקשת מרכז המחקר והמידע של הכנסת ושפורסם היום.

קרא עוד:

[postim]

רוב מוחלט של האנשים העריכו את המצב הכלכלי שלהם ודירגו אותו בשיעור נמוך יותר מהמצב הכלכלי האמיתי שלהם, כפי שהשתקף מרמת ההכנסות עליה הצהירו.

נתון נוסף המאפיין את הסקר הוא עלייה בשיעור המאוכזבים מהמצב הכלכלי ביחס לסקר הקודם שנערך לפני כמה שנים. בעוד בעבר הצהירו 37% מהנשאלים כי מצבם הכלכלי הורע לאחרונה, הרי שבסקר שנערך לאחרונה גדל מספר המזדהים עם התשובה הזו והוא מקיף כמעט מחצית מאזרחי המדינה – 45%.

בבחינת תשובות הנסקרים, בחלוקה למעמדות על-פי הגדרתם את מצבם הכלכלי, נמצא כי הנשאלים שחשו שהם משתייכים למעמד הנמוך או הבינוני-נמוך, מרגישים כי מצבם הורע, ואילו הנשאלים שהגדירו את מצבם כבינוני-גבוה וגבוה מרגישים כי מצבם השתפר.

מדוע הורע מצבם הכלכלי, נשאלו אלו שענו כך. כ89% מהנשאלים שמצבם הכלכלי הורע חשבו שהוא נובע משינויים ביוקר המחיה, 49% עקב שינויים בצרכי המשפחה או במצב המשפחתי, 44% עקב שינויים בהכנסה ובמשכורת של בני המשפחה, 31% עקב שינויים בהתנהלות הכלכלית, 28% עקב שינויים במסים, בהטבות ובקצבאות.

עוד עולה מהסקר, כי במעמד הגבוה יש פחות מפרנסים מבמעמד הבינוני. לרוב, מצבן הכלכלי של משפחות בעלות שני מפרנסים טוב יותר מאשר מצבן של משפחות עם מפרנס אחד. כ-58% מהמשתתפים בסקר אמרו שבמשק הבית שלהם יש שני מפרנסים או יותר, ו-32% דיווחו שבמשק הבית מפרנס אחד. ל-8% לא היו כלל מפרנסים במשק הבית.

למרות זאת, במעמד הגבוה, שיעור המשפחות שבהן שני מפרנסים, נמוך מזה שבמעמד הבינוני. במרכז מסבירים כי ייתכן ש"משקי בית במעמד כלכלי גבוה יכולים לוותר על הכנסה נוספת מעבודה, ולכן אחד מבני הזוג אינו מפרנס".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו