שמן זית זך, או רעיל?

תחקיר שפורסם בתקשורת העלה ממצאים מדאיגים בכל הקשור לייצור ושיווק שמן זית של כמה חברות במשק. בענף הזית מזהירים: חפשו את תווית האיכות על הבקבוק, וכך תבטיחו את איכות השמן

מה מכיל בקבוק שמן הזית שעל המדף? אתמול בערב, פורסם בתקשורת תחקיר שהוכיח כי חלק מהבקבוקים המשווקים ברשתות המזון ועליהם תווית המעידה על תכולתם – שמן זית זך, כלל אינם כאלו, וכי יש מהם שאינם ראויים למאכל אדם ועלולים אף לפגוע בבריאות הצרכנים.

קרא עוד:

[postim]

במקביל לתחקיר פרסם ענף הזית במועצת הצמחים בראשות ד"ר עדי נעלי קריאה לצרכנים: חפשו את תו האיכות של ענף שמן הזית, המעיד כי מדובר בשמן ישראלי איכותי שעבר בדיקות מעבדה מקיפות. תו האיכות לשמן הזית, המונפק על ידי ענף הזית, הינו חותמת איכות המוענקת על ידי ענף הזית ומעידה על איכות וטיב המוצר.

בכדי לקבל את תו האיכות, היצרנים נדרשים לעמוד בבדיקות עקיבות מוצר המבוצעות ע"י חברת "אגריאור". בדיקות אשר עוקבות אחר הזיתים מהכרם, דרך בית הבד ועד למקום האחסון והשיווק. כמו כן, שמני הזית נשלחים למעבדת "מילודע" לבדיקות מעבדה מהמתקדמות בעולם. הבדיקות מבוצעות הן לפני מתן התו הראשוני וחוזרות לאחר כל עונת מסיק, והן בצורה מדגמית ובבדיקות פתע, לשמנים שכבר קיבלו התו, כדי לוודא שאכן המוצר עומד בצורה סדורה בדרישות האיכות והטיב של שמני זית. מטרתן של בדיקות קפדניות אלו, שהצרכן הישראלי יקבל אך ורק שמן זית ישראלי איכותי המכיל סגולות בריאותיות וראוי למאכל.

שמני הזית, שאינם נושאים את תו האיכות עלולים להוות סכנה בריאותיות, וחלקם אף אינם ראויים למאכל. תופעה זו מתקיימת לרוב ללא ידיעת המשווקים והרחק מעין הצרכנים. משמעות הדבר, שציבור הצרכנים בישראל צורך שמני זית אשר מסוכנים למאכל, הנעדרים כל אותן סגולות וערכים תזונתיים המיוחסים לשמני זית.

ענף הזית הינו גוף סטטוטורי במועצת הצמחים אשר מקשר, אחראי ואמון על מגדלי הזיתים בארץ ועל בתי הבד המייצרים שמן זית בישראל. כדי להגן על בריאות הצרכנים ועל איכות השמן, הענף ממליץ לרכוש אך ורק שמני זית הנושאים את תו האיכות, המעיד על איכותם, רמתם וטוהר השמן (אינו מהול).

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו