חוזרים לקווי 67'? מסתמנת הסכמה ערבית לחילופי שטחים

מדינות הליגה הערבית הודיעו על כוונתם לאמץ את תוכנית חילופי השטחים עם שינויים קלים בקווי 67' | אמריקה ואירופה משמיעות קולות שמחה, ישראל קצת פחות | טרם נשמע יחס ישראל ליוזמה בשל מוקש זכות השיבה לפליטים הפלסטינים הטמון ביוזמה הסעודית

מדינות הליגה הערבית הודיעו על כוונתם לאמץ את תוכנית חילופי השטחים, שתכלל במסגרת הסכם שלום עתידי בין ישראל לפלסטינים.

קרא עוד:

[postim]

על פי הסכם חילופי השטחים, תוכל ישראל להחזיק בגושי ההתנחלויות הגדולים מעבר לקו הירוק, כדוגמת הערים החרדית מודיעין עילית, ביתר עילית, אריאל, גוש עציון ומעלה אדומים – בתמורה לשטחים חלופיים שיועברו לפלסטינים.

בוושינגטון נערכו דיונים חשאיים, בהם נכחו בכירי הממשל, סגן הנשיא ג'ו ביידן ומזכיר המדינה ג'ון קרי, נציגי הליגה הערבית ובכללם מזכ"ל הליגה נביל אל-ערבי. בסיומם של הדיונים, הצהיר ראש ממשלת קטאר, חמד בן ג'אבר א-תאני, על נכונותו ל"שינויים קלים" בקווי 67', על מנת לאפשר את קידום חזון שתי המדינות שבו תומך הממשל האמריקני".

"השגת שלום בין הפלסטינים והישראלים היא בחירה אסטרטגית של מדינות ערב", אמר ראש ממשלת קטאר.

ראש הליגה הערבית וראש ממשלת קטאר, דיברו בתדרוך כתבים בבית הלבן לאחר הפגישה שהתקיימה בבית הארחה הסמוך לבית הלבן.

מוקדם יותר נועד מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, גם עם מנהיג בחריין. בפגישה נכחו שרי חוץ ערבים ושגרירים. בתומה אמר קרי לכתבים, "הייתה לנו פגישה מאוד מועילה, עם תוצאות חיוביות. בכירים ערבים אשררו את יוזמת השלום הערבית, במטרה להביא לסיום הסכסוך".

קרי הצהיר כי הנשיא ברק אובמה מחוייב לחזון שתי המדינות שהתווה במאי 2011 בנאום במחלקת המדינה, קרי הבטיח להמשיך להתייעץ באופן קבוע עם נציגי הליגה, לקידום תהליך השלום הישראלי-פלסטיני.

ראש הליגה הערבית התייחס להסכם חילופי השטחים ואמר "אנחנו מאשררים את יוזמת השלום הערבית, כדי להשיג צדק ושלום משותפים לפלסטינים ולישראלים ויציבות למזרח התיכון".

"ההסכם חייב להיות מבוסס על פתרון שתי המדינות, על בסיס קווי 4 ביוני 1967, עם אפשרות של חילופי שטחים מינימליים דומים והדדיים". במקביל, התחייבו הערבים לספק חבילת סיוע כלכלי לרשות הפלסטינית.

בוושינגטון מצפים כי לאחר שהכדור חזר למגרש הישראלי, יגיב ראש הממשלה בנימין נתניהו על היוזמה המתגבשת לחידוש תהליך השלום..

בתגובה ליוזמת השלום הסעודית, התקבלו תגובות אוהדות בממשל האמריקני ובאירופה, אולם בישראל טרם התייחסו ליוזמה בשל מוקש זכות השיבה לפליטים הפלסטינים, הטמון ביוזמה הסעודית.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

אפשר להרגיש את אנחת הרווחה של הימין שברוך ה' יש איזה תנאי שבגללו אפשר לעכב תהליכים!!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו