חרף עליות המחירים: חברת החשמל ממשיכה להפסיד

דו"ח החברות הממשלתיות מגלה כי חברת החשמל ממשיכה להפסיד והיא גוררת את המדינה להפסד לאחר קיזוז רווחי כל החברות | החברה הממשלתית המרוויחה ביותר: רפא"ל עם יותר מחצי מיליארד שקל

גם לאחר מדיניות ההפרטה האופפת את המדינה, ממשיכה מדינת ישראל להחזיק בחברות רבות, מחלקן היא מרוויחה הון רב ואילו חלקן מסב לה הפסדים.

קרא עוד:

[postim]

דו"ח החברות הממשלתית שהתפרסם אתמול מצביע על החברות הרווחיות והמפסידות של המגזר הציבורי. בראש החברות המפסידות ניצבת חברת החשמל ואילו מולה ניצבת רפאל בראש החברות המרוויחות של שנת 2012 במגזר הממשלתי.

בשנת 2012 הסתכמו ההכנסות של כל החברות בכ-67.3 מיליארד שקל, עלייה של כ-4 מיליארד שקל לעומת ההכנסות בשנת 2011. השנה כולה הסתכמה בהפסד נקי של 95 מיליון שקל, לעומת הפסד של 688 מיליון שקל בשנה שעברה, במילים אחרות החברות הממשלתיות צמצמו את ההפסד בכ-86%.

על פי הדו"ח, בישראל פועלות 98 חברות ועמותות ממשלתיות המעסיקות כ-60,000 עובדים. החברות פועלות בעיקר בענפי התשתיות (חשמל, גז ודלק, תשתיות תחבורה, כבישים, רכבות, נמלים ותעשיות ביטחוניות). נקודה מעניינת נוספת שעולה מהדו"ח הוא כי משנת 1986 ועד היום הופרטו כ-96 חברות ממשלתיות, מהלך שהכניס לקופת המדינה 3.8 מיליארד דולר.

עוד עולה מהנתונים כי השקעות הפיתוח באמצעות החברות הממשלתיות הסתכמו בסכום של כ-10.9 מיליארד ₪. ההשקעות נעשו בעיקר באמצעות חברת החשמל, רכבת ישראל ומקורות.

כאמור, חברת החשמל הייתה לחברה המפסידה ביותר בשנת 2012 כאשר רשמה הפסד נקי של 679 מיליון שקל, אחריה בנק החקלאות עם הפסד של 338 מיליון שקל ורכבת ישראל עם הפסד של 268 מיליון שקל. גם תעש ומקורות נמנות עם החברות המפסידות ביותר.

בצד הרווחי רפאל הכניסה לקופת המדינה 569 מיליון שקל בשנת 2012, התעשייה האווירית וחברת נמלי ישראל ניצבות אחריה עם 266 מיליון שקל ו-219 מיליון בהתאמה. נמל אשדוד מכניס למדינה 193 מיליון שקל ונמל חיפה עוד 60 מיליון.

"הדו"ח מאפשר לקובעי המדיניות לקבל החלטות לגביהן ובאשר לתהליכים מרכזיים במשק", אומר מ"מ מנהל רשות החברות, רוני פרידמן. "הדו"ח המעודכן הוא חלק ממדיניות כוללת של רשות החברות הממשלתיות לחיזוק הממשל התאגידי בחברות ושקיפותן לציבור".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

כנראה זה חלק מהקדמה לעליית מחירי החשמל, אחרי שהם עשו הרבה תעמולה לחסוך בחשמל (כי אין להם מספיק משאבים לספק כמו שצריך), אבל כשחוסכים הם גם מפסידים, אז יש להם עילה טובה לבקש עם הזמן לעלות את מחיר החשמל, כי מראים למדינה שיש להם הפסד, אז יוצא שהם מקבלים אותו כסף מהציבור גם אחרי שהציבור חוסך, דהיינו הציבור חוסך בחשמל ומשלם בסופו של דבר מחיר מלא,
חישוב טוב שלהם, שלא צריך להשקיע במשאבים עם אפשר ללמד לחסוך ולהרוויח אותו דבר,

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו