צדק מאוחר: ניצולי השואה יקבלו יותר

המצב לפיו פיצויים שמקבלים ניצולי השואה מגרמניה נחשבים כהכנסה הגורעת מזכאות הניצולים לקבל גמלה מהביטו"ל עומד להשתנות | "עוד מעט כבר לא יהיה למי לתת. זוהי חובתה של המדינה"

לקראת ישיבת ועדת השרים לענייני חקיקה שתתכנס היום, הודיע שר האוצר יאיר לפיד כי משרדו יתמוך בהצעת החוק שתדון בישיבה, אשר הוגשה על ידי יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת ח"כ חיים כץ (הליכוד ביתנו) יחד עם מרבית חברי הוועדה: אורלי לוי-אבקסיס (הליכוד ביתנו), אילן גילאון (מרצ), יעקב מרגי (ש"ס), יוני שטבון ושולי מועלם (הבית היהודי), מיקי רוזנטל ומיכל בירן (העבודה).

קרא עוד:

[postim]

המשמעות: הצעת החוק הפרטית, שתאפשר לניצולי שואה נוספים לקבל גמלת סיעוד מהמדינה ועלותה מוערכת בעשרות מיליוני שקלים בשנה, תזכה לתמיכת הממשלה והליכי חקיקתה יימשכו.

ח"כ כץ אמר היום: "ממשלת ישראל עושה צעד משמעותי בטיפול בניצולי השואה. סיכמתי עם שר האוצר לפיד, אשר גילה אחריות ורגישות רבה לנושא, כי משרד האוצר יתמוך בהצעת החוק ונקדם אותה יחד בתיאום מלא".

על הצעת החוק: לפני כשנתיים חוקקה ועדת העבודה והרווחה חוק שיזם היו"ר כץ, לפיו רנטות המשולמות לניצולי שואה על ידי מדינות חוץ, כמו גרמניה, לא ייחשבו כהכנסה לעניין קביעת הזכאות לגמלת סיעוד. כלומר, קצבאות אלה לא יילקחו בחשבון בעת חישוב הזכאות לגמלת סיעוד, אשר מותנית במבחן הכנסה. בהצעת חוק זו מוצע לקבוע כי הוראה זו תחול גם על קצבאות חודשיות המשולמות לניצולי השואה במדינת ישראל (כמו: קצבה חודשית המשולמת לנרדפי הנאצים ועוזריהם על ידי משרד האוצר).

כזכור, בדיון הסוער שהתקיים בוועדה לפני כחודש ועסק במצוקת ניצולי השואה, התחייב כץ להגיש הצעות חוק שיקלו על הניצולים. "מספיק עם הדיבורים, הגיע הזמן למעשים. אוכלוסיית ניצולי השואה הולכת ומתמעטת, ועוד מעט כבר לא יהיה למי לתת. זוהי חובתה של המדינה", אמר אז.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו