הרבנות מזהירה מזיופי כשרות בבשר

עם עליית הביקושים לבשר כבכל ערב חג, עולים גם הסיכונים בזיופי הכשרויות השונות • בשבוע האחרון החרים משרד החקלאות 80 טון בשר טרף! שיועדו למכירה ככשרים • במשרד החקלאות ממליצים: לקנות רק בחנויות מפוקחות • הרבנות: אם מחיר הבשר זול מאד, קיים חשש כי כשרותו מזוייפת

בעוד המוני בית ישראל נערכים בקניות לקראת חג הפסח הקרב ובא, נראה שיש מי שמנצל לרעה את הביקוש הגדול לבשר בתקופה זו.

פקחי הרבנות הראשית חשפו משלוח בשר שכשרותו זוייפה כאילו והוא משווק ע"י חברת בלדי.

הבשר הטרף שהיה מיועד לכפרים הערביים, נתפס כשהוא נושא תווית מזוייפת של חברת בלדי, וחותמת כשרות מזוייפת של רבנות עמק יזרעאל.

משגיח ערני ברבנות עכו זיהה שינויים קלים באריזה, בדיקה מורחבת גילתה כי הבשר הגיע בקרטון בלתי מסומן, בניגוד לנוהל. בעל החנות סיפר כי קיבל את הסחורה מאדם בשם 'אבי' שלא הסכים לנפק לו חשבונית או להזדהות במספר טלפון.

בחברה וברבנות מזהירים שלא לרכוש מהתוצרת המזוייפת.

זיוף כשרות בשר

בתוך כך, מפקחי משרד החקלאות חשפו בשבוע האחרון מפעל לאחסון בשר באזור לוד ובו כ- 80 טון(!!) בשר עוף, מדובר בכמות הגדולה ביותר שנתפסה אי-פעם במקום אחד.

שר החקלאות ופיתוח הכפר, יאיר שמיר: "מתוך המחויבות לשמירה על בריאות הציבור ומניעת הפשיעה הכלכלית, משרד החקלאות פועל ללא לאות לסיכול הברחות מזון לישראל"

בעקבות חשיפת פעילות היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) של משרד החקלאות ופיתוח הכפר בשבוע שעבר של שני מפעלים פיראטיים לעיבוד בשר, הגיע ליחידה מידע על כמות גדולה של בשר, המאוחסנת בחדרי קירור במפעל ייצור משקאות באזור לוד.

לאור המודיעין יצאו מפקחי היחידה בשיתוף מפקחי משרד הבריאות והרופא הווטרינר הרשותי במועצת עמק לוד, לבדיקת המפעל באזור ואכן, המידע התברר כאמין. במפעל נמצאו 22 חדרי קירור ואחסנה, בתוכם נתפסו כ- 80(!!) טון בשר עוף טחון קפוא, מיועד לשיווק בנקודות ממכר ברחבי הארץ. מדובר בכמות הכי גדולה שנתפסה אי-פעם במקום אחד. הבשר הושמד בצו רופא וטרינר.
מתשאול ראשוני, עולה כי הבשר הינו פסולת של בשר המגיע למפעל ממספר מקורות ברחבי הארץ ללא תעודות בריאות וטרינריות, הובלה או משלוח, וכי במקום לא מועסק רופא וטרינר שייאפשר את הסחורה.

מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד, רואי קליגר: "מדובר באחת התפיסות הכי גדולות שהיו לנו בשנים האחרונות. מדובר בשרשרת של עבירות על החוק בכל הקשור בבריאות הציבור. מפקחי היחידה ממשיכים בבדיקת הנושא, והחקירה טרם הסתיימה".

ממשרד החקלאות ופיתוח הכפר נמסר, כי חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח. במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.

בשר טרף נתפס עי משרד החקלאות

בשר טרף נתפס עי משרד החקלאות 2

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו