בשורה לרוכשי הדירות – שכר טרחת עו"ד הוגבל ל-5000 ש"ח

עפ"י התקנות החדשות, שכר טרחת עוה"ד של הקבלן מהרוכש הוגבל ל-5000 ש"ח או חצי אחוז מערך הדירה, הנמוך מביניהם • יוחרגו דירות במחיר העולה על 4.64 מיליון, שלגביהן לא תהיה הגבלה על שכר הטרחה

בשורה לרוכשי הדירות – ועדת הכלכלה אישרה היום את התקנות המשלימות את החוק של ח"כ מאיר שטרית, שעבר כבר בפברואר, לפיו יוגבל שכר טרחת עו"ד ברכישת דירה מקבלן ל-5000 ₪ או לחצי אחוז ממחיר הדירה, הנמוך מבין השניים. יוחרגו מהחוק החדש דירות יוקרה שמחירן מעל 4.6 מיליון ₪. מדובר בשכר הטרחה שגובים הקבלנים מרוכשי הדירות עבור הוצאות משפטיות. החוק אינו מגביל שכר טרחת עו"ד המייצג את הרוכש. החוק והתקנות שאושרו היום יכנסו לתוקף בעשירי לינואר הקרוב.

נציג לשכת עורכי הדין, עו"ד אילן שרקון טען בדיון: "כשאני מוציא חשבונית והרוכש מקבל חשבונית ממני, הוא לא ילך להתייעץ עם אף עו"ד נוסף". על כך השיב לו ח"כ מאיר שטרית, יוזם החוק: "הוא יחליט, לא אתה". עו"ד שרקון: "רוב הרוכשים לא מיוצגים אמתית. הם משלמים שכר טרחה לבא כוח הקבלן. בהרבה מאד עסקאות הרוכשים לא מיוצגים בכלל. הם חשבים שהם מיוצגים כי הם משלמים ישירות לעו"ד של הקבלן".

ח"כ מאיר שטרית: "למה הקבלן לא משלם ישירות לעו"ד? מי מפריע לכם? לא שיניתם את זה וגם לא תשנו. אתם מנהלים מאבק במקום לא נכון. אין לי בעיה שהקבלן יכניס את זה למחיר הדירה, כמו שהוא מתמחר את האינסטלטור, אבל זה לא המצב. היום גובים מהרוכש 1.5-2%, ולפעמים הקבלן לוקח לעצמו חלק מהכסף, זה בכלל שחיתות. מעכשיו אתם תוציאו חשבונית וקבלה כדי שבשכר הטרחה הזה הקבלן לא יוכל לגעת, ואז הרוכש גם לא ישלם על זה מס רכישה. היום הזוג משלם גם על הדירה וגם על שכר הטרחה מס רכישה. אותי מעניין הקונה. לא הקבלן ולא עורכי הדין. אני חוסך לקונה".

יאיר לנג, יועץ משפטי, משרד הבינוי: "בתקנות המקוריות שהוגשו לשר הבינוי אורי אריאל לא הייתה כל הבחנה בין סוגי דירות. השר הרגיש שזה לא נכון וביקש להחריג דירות יוקרה. כדי להגדיר מהי דירת יוקרה, החלטנו להיצמד למדרגות המס, וכך החלטנו על דירות במחיר שעולה על 4.64 מיליון, שלגביהן לא תהיה הגבלה חוקית על שכר הטרחה. מיום שאושר התיקון לחוק קיבלנו עשרות פניות. זאת אומרת שהציבור מודע ונערך".

על טענת נציגי לשכת עורכי הדין כי מדובר במחטף אמרה היועצת המשפטית של הוועדה אתי בנדלר: "התקנות היו אמורות להיות מובאות לוועדה תוך 3 חודשים מיום פרסום החוק, ב10.3.14. בשלהי כהונתה של כנסת, לפני פיזורה, יש זימונים לוועדה בצורה דחופה. זה לא חריג. זה הכרח בל יגונה".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו