דוח: באיזה בנק תשלמו פחות עמלות?

המפקח על הבנקים בבנק ישראל, דוד זקן, הגיש היום לוועדת הכלכלה של הכנסת את הדיווח החצי שנתי אודות מחירי השירותים הבנקאיים הנפוצים למשקי הבית • הדוח מתייחס למחצית הראשונה של שנת 2014

במחצית הראשונה של שנת 2014, העלות החודשית הממוצעת לחשבון עו"ש למשקי בית במערכת הבנקאית , על פי פרופיל פעילות אחיד , הסתכמה בכ- 13.0 ש"ח, בהשוואה לסך של כ- 13.8 ש"ח בשנת 2013.

השוואה על-פי פרופיל הפעילות האחיד בחשבון עובר ושב (פעולות על ידי פקיד ופעולות בערוץ ישיר) מעלה כי קיימת שונות גבוהה בין הבנקים:

בכלל המערכת הבנקאית, בנק ירושלים הוא הבנק הזול ביותר בפער משמעותי מיתר הבנקים (עלות חודשית של כ- 0.6 ש"ח), ולעומתו הבנקים: מרכנתיל וערבי ישראלי הם היקרים ביותר (עלות חודשית של כ- 19.9 ש"ח וכ- 16.8 ש"ח, בהתאמה).

מבין חמשת הבנקים הגדולים, בנק הפועלים הוא הזול ביותר (עלות חודשית של כ- 12.1 ש"ח), ולעומתו הבנק הבינלאומי הוא היקר ביותר (עלות חודשית של כ- 16.2 ש"ח).

במחצית הראשונה של שנת 2014, ההוצאה החודשית הממוצעת בפועל של שירותי חשבון עו"ש נפוצים של משקי בית במערכת הבנקאית, הסתכמה בכ- 12.5 ש"ח, בהשוואה לסך של כ- 13.5 ש"ח בשנת 2013. הירידה בהוצאה החודשית הממוצעת בפועל מקורה, בין היתר, בהפחתת עמלת המינימום בניהול חשבון, מסכום מצטבר של שתי פעולות פקיד לסכום עמלת פקיד אחת בלבד, אשר נכנסה לתוקף בתאריך 1.4.2014.

בהשוואה בין הבנקים:
בכלל המערכת הבנקאית, ההוצאה החודשית הממוצעת לחשבון בבנק ירושלים היא הזולה ביותר (כ- 0.8 ש"ח) ובבנק פאג"י היא היקרה ביותר (כ- 23.9 ש"ח).
מבין חמשת הבנקים הגדולים, ההוצאה החודשית הממוצעת לחשבון הזולה ביותר נמצאה בבנק דיסקונט (כ- 11.9 ש"ח), והיקרה ביותר – בבנק הבינלאומי (כ- 15.5 ש"ח).

בהשוואה בין חברות כרטיסי אשראי:
במחצית הראשונה של שנת 2014, ההוצאה החודשית הממוצעת בפועל של החזקת כרטיס אשראי (מסוג – מקומי, בינלאומי וזהב) במערכת הבנקאית, הסתכמה בכ- 7.4 ש"ח, בהשוואה לסך של כ- 7.0 ש"ח בשנת 2013.
שונות גבוהה נרשמה ביחס לעמלה בפועל בגין החזקת כרטיס אשראי: בעלות החודשית הממוצעת לכרטיס בגין כרטיסים מסוג מקומי, בינלאומי וזהב – ישראכרט היא הזולה ביותר (כ- 5.9 ש"ח) , ואילו כ.א.ל. היא היקרה ביותר (כ- 9.4 ש"ח).

רפורמת שירות המסלולים

ביום 1 באפריל, 2014, נכנס לתוקף תיקון בכללי הבנקאות (שירות ללקוח) (עמלות), התשס"ח–2008 (להלן: כללי העמלות), לעניין שירות המסלולים. מדובר בשירות שמוזיל משמעותית את עלויות ניהול חשבון עו"ש עבור משקי בית ועסקים קטנים.

בהתאם לשירות זה, מחויבים הבנקים להציע ללקוחותיהם (יחידים ועסקים קטנים) שיטת תמחור נוספת: מחיר אחד לשירותים הבסיסיים הכרוכים בניהול חשבון העו"ש (מסלול בסיסי או מסלול מורחב).

המסלול הבסיסי – כולל עד 10 פעולות בערוץ ישיר ועד פעולת פקיד אחת, ומחירו מפוקח ואינו יכול לעלות על 10 ש"ח. המסלול המורחב – כולל עד 50 פעולות בערוץ ישיר ועד 10 פעולות באמצעות פקיד.

עפ"י נתונים שנאספו מכלל הבנקים, במהלך החודשים אפריל–נובמבר 2014 הצטרפו כ-151,000 לקוחות לשירות המסלולים.

מחירי המסלול הבסיסי והמסלול המורחב, בבנקים השונים
עמלות הבנקים

עמלות הבנקים מחירון

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו