ארגנטינה: הנשיאה קירשנר זוכתה מהחשדות לטיוח חקירת הפיגוע באמי"ה

הנשיאה השנויה במחלוקת, יצאה בשלום מהמשבר הפוליטי הקשה ביותר בשבע שנות כהונתה • האופוזיציה וגורמים משפטיים במדינה, האשימו את הנשיאה, את בכירי ממשלה ואת הממשלים שקדמו לה בטיוח חלקה של איראן בפיגוע האיום

דרמה משפטית-פוליטית בארגנטינה: שופט-חוקר פדרלי החליט היום שלא לפתוח בחקירה פלילית נגד הנשיאה, כריסטינה קירשנר, בחשד למעורבותה בטיוח המתמשך של חקירת הפיגוע במרכז הקהילה היהודית בבואנוס איירס ב-1994.

לפני יותר מחודש, נרצח בביתו בעיר התובע הפדרלי היהודי אלברטו ניסמן, בנסיבות מסתוריות. ניסמן היה ממונה במשך שנים על תיק חקירת הפיגוע, בו נרצחו 85 בני אדם ונפצעו מאות, והיה אחד הקולות הבולטים בהאשמת גורמים בממשל הארגנטינאי בטיוח העקבות שהובילו לאיראן, מטעמים כלכליים ופוליטיים.

קרא עוד:

[postim]

זמן קצר לפני מציאת גופתו הירויה, האשים ניסמן את הנשיאה קירשנר במעורבות בטיוח. בבוקר הרצח הוא היה אמור להעיד בפני ועדת חקירה על חלקה של הנשיאה בפרשה, ובביתו נמצאה טיוטת צו מעצר שניסח נגד הנשיאה, למקרה שהחשדות יימצאו מבוססים.

מתנגדי הנשיאה האשימו אותה כי היא קשורה לרצח התובע. קירשנר עצמה טענה בתחילה כי מדובר בהתאבדות, אולם לאחר מכן הודתה כי ניסמן אכן נרצח, לדבריה בידי סוכן מודיעין שסרח. שינוי הגרסאות גרם להתגברות הסערה הציבורית נגד קירשנר, השנויה במחלוקת פוליטית עזה בארצה.

תומכיה של קירשנר: "האשמות מגוחכות ממניעים פוליטיים"

לפני כשבוע וחצי הוגש כתב אישום בגין טיוח חקירת הפיגוע, נגד הנשיאה ונגד בכירים נוספים בממשל הארגנטינאי, בהם שר החוץ, הקטור טימרמן, והמחוקק אנדרס לארוק.

מקורביה של קירשנר הצהירו כי "אין כל הוכחה לטענות. האנשים יודעים שזהו שקר בוטה, מבצע ענק של העיתונות". אחד מיועציה אמר כי האישומים "מגוחכים ומבישים ומהווים תמרון אנטי דמוקרטי ברור שנועד ליצור חוסר יציבות".

הבוקר (שעון ארגנטינה), כאמור, החליט השופט-חוקר הממונה לסגור את תיק החקירה. השופט, דניאל רפאקס, הסביר כי המסמכים שאסף ניסמן אינם עומדים בדרישות המינימליות לפתיחת חקירה משפטית רשמית.

הפיגוע במרכז הקהילה היהודית בבואנוס איירס, הינו הפיגוע הקשה ביותר שאירע בארגנטינה מאז ומעולם. חקירתו המתמשכת כבר יותר מעשרים שנה, מסעירה מפעם לפעם את המערכת הפוליטית והמשפטית במדינת הענק. את הפיגוע ביצע ארגון הטרור חיזבאללה בתמיכה מודיעינית ולוגיסטית של איראן, כנקמה על חיסול מזכ"ל הארגון, עבאס מוסאווי, שנתיים קודם לכן בידי ישראל. הממשלים הארגנטינאים הואשמו שוב ושוב על ידי גורמים פוליטיים ומשפטיים בטשטוש עקבי של חלקה של איראן בפרשה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו