רווחי בנק הפועלים ממשיכים לטפס: 2.74 מיליארד ₪ ב-2014

הבנק הגדול במדינה מפרסם דו"חות חיוביים מאוד לשנת הכספים החולפת • בעלי המניות יקבלו דיבידנד בסך 70 מיליוני שקלים • במקביל, מתכנן הבנק להביא לפרישה מרצון של כ-600 עובדים בשנה הנוכחית

בנק הפועלים הציג הבוקר את תוצאות פעילותו העסקית בשנת הכספים 2014. הרווח הנקי בשנה האחרונה הסתכם בכ-2.74 מיליארד שקל לעומת כ-2.548 מיליארד שקל ב-2013, עלייה של כ-7.5%.

לעומת זאת, ברבעון הרביעי של השנה עמד הרווח הנקי על סכום 'נמוך' יחסית של 478 מיליון שקל, בהשוואה לכ-633 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2013.

במהלך השנה, רשם הבנק הפרשה בסך 196 מיליון שקל בגין עסקיו עם לקוחות אמריקאיים.

קרא עוד:

[postim]

דירקטוריון הבנק החליט על תשלום דיבידנד לבעלי המניות, בשיעור של כ-15% מרווחי הרבעון הרביעי של שנת 2014, בסכום של 70 מיליון שקל. בסך הכל, הדיבידנדים שחילק בנק הפועלים מרווחי שנת 2014 מגיעים ל-412 מיליון שקלים.

מנכ"ל הבנק, ציון קינן, אמר כי "בשנת 2014 הרחיב הארגון את פעילותו הבנקאית תוך כדי תהליך התייעלות שהפך לדרך חיים בבנק הפועלים וממצב את הבנק כיעיל ותחרותי. הבנק הוסיף להגדיל את מספר לקוחותיו הקמעונאים, להוביל במימון תשתיות ותאגידים, ולצמוח בהתמדה בפלח הבנקאות המסחרית, בו הגדלנו את נתח השוק של הבנק והשגנו צמיחה מרשימה בהכנסות ובמספר לקוחות".

צמצום בכוח האדם כתחליף להתרחבות עסקית

לצד זאת, פורסם אתמול כי בנק הפועלים גיבש תכנית התייעלות לשנת 2015, במסגרתה יציע לכ-600 עובדים הסכמים של פרישה מרצון.

הנהלת בנק הפועלים שמה דגש חזק על תחום ההתייעלות התפעולית בבנק כדרך לשפר את רווחיו, נוכח ההבנה כי יכולת הצמיחה של הבנק בישראל מוגבלת ולאור הכישלון של הבנק בצמיחה בפעילות הבינלאומית. בשנים האחרונות צמצם הבנק את כוח האדם בו בכ-1,000 משרות, בהליכי פרישה שנעשו בהסכמת העובדים והוועדים.

גם בבנקים המתחרים נוקטים במהלכים דומים. בנק דיסקונט צמצם בשנה החולפת את מצבת עובדיו ופיטר או הוציא לפרישה מרצון 550 עובדים. בנק לאומי צפוי גם הוא להודיע בעתיד הקרוב על תכנית התייעלות ולנסות להביא לפרישה מרצון של מאות עובדים.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו