ניצחון גדול לרה"מ קמרון ולשמרנים בבחירות בבריטניה

ראש הממשלה המכהן והידידותי לישראל הכה במפתיע את כל הסקרים וזכה בהפרש משמעותי על פני יריבו היהודי והשמאלני • לאחר ספירת רוב הקולות מסתמן רוב של יותר מ-50% למפלגה השמרנית, מה שייתר את הצורך בהקמת קואליציה

לאחר מערכת בחירות סוערת ומאבק צמוד, ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון ממשיך לקדנציה נוספת בת 5 שנים, כך מתברר מספירת קולות הבוחרים בממלכה המאוחדת.

לאחר ספירת רוב הקולות, מסתמן כי המפלגה השמרנית – מפלגתו של קמרון, זכתה ביותר מ-50% מהמושבים בפרלמנט, ואילו יריבתה, מפלגת הלייבור בראשות אד מיליבנד השיגה פחות מ-40%. המפלגה הליברל דמוקרטית, שותפתם של השמרנים בקואליציה היוצאת, התרסקה וכמעט נמחקה, ואילו הכח העולה החדש הוא המפלגה הסקוטית הבדלנית, הדורשת עצמאות עבור סקוטלנד.

קרא עוד:
[postim]

עם ניצחונו המוחץ של קמרון נגולה אבן כבדה מעל ליבם של בכירי המערכת המדינית בירושלים. קמרון הוא אחד מראשי הממשלה הבריטים הידידותיים ביותר לישראל מאז הוקמה, ואף רואה עין בעין עם ראש הממשלה בנימין נתניהו את רוב בעיות היסוד של המזרח התיכון. לעומתו, מיליבנד – היהודי – הוא מבקר חריף של מדיניות ישראל, והיה חשש גדול מפני ניצחונו האפשרי.

הפוליטיקה הבריטית והישראלית – קווי דמיון מדהימים

המערכת הפוליטית בבריטניה עוברת שינויים משמעותיים בשנים האחרונות, עם הירידה בכוחן של שתי המפלגות הגדולות ועלייתן של מפלגות מצב רוח מכל קצוות הקשת הפוליטית. ממשלת קמרון היתה הממשלה הראשונה מאז מלחמת העולם אשר נאלצה להישען על קואליציה מפני שאף אחת מהמפלגות הגדולות לא השיגה רוב בפרלמנט, ועתה מקווה קמרון לזכות ברוב מוחלט של המושבים כדי לייתר את הצורך בקואליציה, המסבכת את העניינים ומקשה על המשילות.

Miliband,_Ed_(2007)כישלון מוחץ של תקוות השמאל. מנהיג הלייבור אד מיליבנד

הדמיון בין הבחירות בבריטניה ובישראל אינו מסתיים בהתחזקות מפלגת השלטון לאחר תהליך מתמשך של התפוררות המערכת הפוליטית הדו-מפלגתית (תהליך שהחל בישראל כבר לפני שני עשורים), אלא בנושאים רבים ומגוונים עד כדי להדהים.

ראש הממשלה הימני והמבריק, קמרון (49), נתפס בעיני רבים כאליטיסט וככזה שאינו קשוב לרווחת הציבור, אולם המועמד הנגדי, מיליבנד (46), לא הצליח לצבור תנופה בשל האפרוריות שלו וחוסר הביטחון שהשרה על הבוחרים. הסקרים חזו שוויון כמעט מלא בין המפלגות, והמדגמים הכו בהלם את הציבור ואת הפרשנים. כמעט צילום מצב של הפוליטיקה הישראלית.

קשה לומר שהתקשורת בבריטניה התגייסה להדחתו של קמרון כפי שהתקשורת בישראל ניסתה בכל כוחה להכתים את נתניהו, אך קמרון ונתניהו השתמשו למעשה באותו קו של קמפיין וכמעט באותם המילים. כמו נתניהו, קמרון הבטיח מנהיגות יציבה ואחראית, ואף הזהיר מפני 'הסקוטים הנוהרים אל הקלפיות', ומנסים לפלג את הממלכה. התוצאה היתה שמפלגת הלוויין שלו – הליברל דמוקרטית – התרסקה כמעט לגמרי והשמרנים גרפו את רוב מושביה.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

טובה גדולה ליהודים, שלא זכה מיליבנד.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו