סורוקה: אחות חלתה בשעלת; חשש להידבקות תינוקות

במרכז הרפואי מבהירים: הסיכוי להידבקות נמוך, אולם כאמצעי זהירות נקראו הורי התינוקות שנולדו בבית החולים בין שביעי של פסח לג' באייר לבוא ולערוך ליילודים בדיקות וטיפול אנטיביוטי מונע • שעלת היא מחלה הנגרמת מחיידק, וללא טיפול היא עשויה להיות קטלנית

המרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע קורא לכל הורי התינוקות שנולדו בו בין התאריכים 10.04.15-22.04.15 (שביעי של פסח-ג' באייר תשע"ה) לבוא ולערוך ליילודים בדיקות וחיסונים, מחשש שנדבקו בשעלת.

הקריאה להורים יצאה לאחר שהתברר כי אחות שעבדה במחלקת יולדות ד' בבית החולים חלתה במחלה והמשיכה לעבוד כרגיל עם התינוקות במשך מספר ימים, עד שנודע לה על מחלתה. האחות הבריאה בינתיים וסיכויי ההדבקה נמוכים, אולם בבית החולים לא לקחו סיכון והחליטו להעניק חיסון לכל 150 התינוקות שייתכן ועברו תחת ידי האחות בתקופה האמורה.

בסורוקה מבהירים כי היולדות מאותם התאריכים אינן צריכות לחשוש מההידבקות, משום שתקופת דגירת המחלה אצל מבוגרים קצרה יותר מאשר אצל תינוקות, ומי שלא פיתחה תסמינים עד היום לא נדבקה במחלה.

קרא עוד:
[postim]

בית החולים נערך לנושא ופניות אישיות נעשות על ידי הצוותים הרפואיים בסורוקה שמזמנים כ-150 תינוקות לבית החולים ביומיים הקרובים. "הטיפול יכלול בדיקת רופא ומתן טיפול אנטיביוטי מונע דרך הפה", נמסר מבית החולים. "רופאים ואחיות מהחטיבה לרפואת ילדים מקיימים שיחות אישיות עם הורי התינוקות, מסבירים להם על סיכויי ההדבקה הנמוכים, עקרון הזהירות והטיפול המונע. כאמור, רק הורים לתינוקות הזקוקים לטיפול מונע מקבלים הודעה אישית ומוזמנים לבדיקה".

השעלת היא מחלה קטלנית, אך החיסון מונע אותה בהצלחה

שעלת היא מחלה זיהומית הנגרמת על ידי החיידק Bordetella Pertussis. על-פי ארגון הבריאות העולמי נמנית המחלה כאחת מעשר המחלות הקטלניות בעולם.

זמן הדגירה של המחלה הוא בין שבוע לשלושה שבועות. השלב הראשון של המחלה מתאפיין בהפרשה מוגברת מהאף ומהעיניים. בשלב זה השיעול עדיין לא בולט וקשה לאבחן את השעלת, משום שתסמיניה אינם שונים בהרבה מצינון רגיל, והחולה עלול – בלי ידיעה על מחלתו – להדביק רבים.

המשך המחלה, הפוגעת בעיקר בתינוקות ובילדים קטנים, מאופיינת בהתקפים פתאומיים של שיעול רצוף הנגמרים בשאיפה שורקנית כאשר החולה שואף אוויר. מאפיינים נוספים לשעלת בילדים הם האדמת הפנים בזמן שיעול, הפסקות נשימה, ושיעול המביא להקאה חוזרת. המחלה עלולה לפגוע גם באנשים אשר חוסנו בעבר כנגד שעלת אם כי במקרה זה יהיו התסמינים לרוב קלים יותר.

מאז שהורכב חיסון למחלה, ירדו אחוזי התמותה ממנה בכלל מדינות העולם‏, וכיום היא כמעט ואינה קטלנית במדינות המערב. עם זאת, ישנם מקרי מוות של תינוקות משעלת בעולם המערבי בכלל ובישראל בפרט. החיסון נגד שעלת ניתן בגילאי חודשיים, ארבעה חודשים, חצי שנה ושנה. מנות דחף נוספות ניתנות בכיתות ב' ו-ח', ומשרד הבריאות ממליץ לנשים במצבים מיוחדים להתחסן אף הן כנגד החיידק.

(צילום: פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו