נתניהו לאירופים: מעוניין לפתוח במו"מ על גבולות גושי ההתיישבות ביו"ש

בפגישה בשבוע שעבר עם שרת החוץ האירופית מוגריני, אמר ראש הממשלה כי "ניתן להתקדם להבנות לגבי מהם האזורים שבהם ניתן להמשיך לבנות כיוון שבכל מקרה יישארו בשליטה ישראלית" • האיחוד האירופי מנסה להתניע מחדש את תהליך השלום בין ישראל לרש"פ

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר לנציגה העליונה לענייני חוץ וביטחון של האיחוד האירופי, פדריקה מוגריני, בפגישתם בשבוע שעבר, כי הוא מעוניין לפתוח במשא ומתן עם הרשות הפלסטינית על גבולות הקבע של גושי ההתיישבות ביהודה ושומרון, כך נחשף היום ב'הארץ'.

אמירתו של נתניהו היא דרמטית ביותר, משום שזו הפעם הראשונה בה מביע ראש הממשלה נכונות לקיים עם הפלסטינים דיון טריטוריאלי, בטרם הסכימו להכיר בישראל כמדינה יהודית, לוותר על זכות השיבה ולקבוע את הסדרי הביטחון.

על פי גורם מדיני, נתניהו אינו סבור שקיים סיכוי כל שהוא להסדר עם הפלסטינים בעתיד הנראה לעין, ודווקא משום כך הוא מעוניין להגדיר באופן ברור את גבולות הגושים שיישארו בידי ישראל גם לאחר הסכם שלום עתידי, כדי שישראל תוכל לבנות במקומות אלה ללא מפריע.

קרא עוד:
[postim]

"ברור לי שישנם אזורים שבכל הסכם יישארו בשליטה ישראלית כמו שברור לי שיש אזורים שבכל הסכם יישארו בשליטה פלסטינית", אמר נתניהו למוגריני. "לאור זאת ניתן להתקדם להבנות לגבי מהם האזורים שבהם ניתן להמשיך לבנות כיוון שבכל מקרה יישארו בשליטה ישראלית".

החשש הישראלי: הצעה אירופית במועצת הביטחון להקמת מדינה פלסטינית

ראש הממשלה מייחס חשיבות רבה להבנות המדיניות עם האיחוד האירופי, בייחוד בעת זו, כשממשל אובמה משך את ידיו מהעיסוק בסוגיית הסכסוך הישראלי-פלסטיני, לאחר כישלון המשא והמתן שהתנהל בפיקוחו של מזכיר המדינה ג'ון קרי.

בתקופה האחרונה גובר הלחץ המדיני על ישראל מצדה של אירופה, בין השאר בקידום המהלך לסימון מוצרי ההתנחלויות, בעזרה לפלסטינים במוסדות האו"ם ואף בהצעת החלטה במועצת הביטחון של האו"ם, שמגבשת צרפת בתמיכה של מדינות רבות, הקוראת לקבוע תאריך יעד להסדר שלום, כאשר לאחריו תכיר הקהילה הבינלאומית במדינה פלסטינית באופן מלא.

בפגישתו עם מוגריני, הנחשבת לדיפלומטית ידידותית ובעלת גישה מאוזנת ביחס לסכסוך, הבהיר נתניהו כי הוא מחויב לפתרון שתי המדינות כפי שקבע ב'נאום בר-אילן' לפני כשש שנים. שרת החוץ האירופית השיבה כי היא "מעוניינת לראות גם צעדים בשטח שיגבו את הצהרותיך ויראו מחויבות לפתרון שתי מדינות לשני עמים".

מידת האמון שרוחשת הקהילה האירופית לדבריו של נתניהו נמוכה מאוד, אולם לדברי מקורביה של מוגריני, היא יצאה מהפגישה מרוצה מגישתו של ראש הממשלה והיא מתכוונת לפתוח בשורה של צעדים מעשיים כדי להתניע מחדש את תהליך השלום.

(צילום ארכיון: קובי גדעון – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו