נתניהו: "נילחם עם גרזנים בעודף הרגולציה והמשפטיזציה"

בתוך פחות מעשור התדרדרה ישראל מהמקום ה-23 בעולם ברמת היעילות הממשלתית למקום ה-116 • לדברי נתניהו, "אנחנו יוצרים כאן מציאות של רגולציית יתר, של משפטיזציית יתר, של רגולטור שנכנס בתוך רגולטור שנכנס בעוד רגולטור ועוד רגולטור..."

הממשלה אישרה היום הקמת ועדת שרים לענייני רגולציה בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בפתח ישיבת הממשלה השבועית להקמת ועדת השרים לענייני רגולציה: "שוחחתי על כך בסוף השבוע עם שר האוצר ועם שר הכלכלה. הביא לי שרגא ברוש מארגון התעשיינים, נתונים מבהילים. לפי הבדיקה הזאת, הסטטיסטיקה של הפורום הכלכלי העולמי, ישראל הידרדרה ברמת עודף הרגולציה, ממקום עשרים ושלוש בעולם ב-2006 למקום מאה ושש עשרה ב-2014".

לדברי נתניהו, "אנחנו מבריחים עסקים, אנחנו מבריחים יזמים מכאן, אנחנו יוצרים כאן אווירה ומציאות של רגולציית יתר, של משפטיזציית יתר, של רגולטור שנכנס בתוך רגולטור שנכנס בעוד רגולטור ועוד רגולטור – אנחנו היום במקום המאה וששה עשר בעולם. אני מעלה את זה כאן משום שאנחנו לא סתם מקימים היום ועדה, אנחנו התחייבנו להילחם בזה, להילחם בזה עם גרזנים – זה לא יהיה".

קרא עוד:
[postim]

ראש הממשלה הבטיח כי הממשלה תחזיר את ישראל למקום בו היא ראויה להיות, "לא מקום עשרים ושלוש, מתחת לזה".

"מי שמוריד את הרגולציה העודפת, זוכה לצמיחה, והצמיחה הזאת מאפשרת לנו לממש את שאר היעדים שלנו, לרבות החברתיים. אין הצדקה למה שקרה פה", הצהיר נתניהו.

לדבריו, עודף הבירוקרטיה מוצדק בטובת הציבור וביתרון לאזרח – "זה פשוט לא נכון. אנחנו פוגעים באזרחינו, אנחנו פוגעים קודם כל בשכבות החלשות, כשאנחנו פוגעים בצמיחה, ואנחנו פוגעים בכלל אזרחי ישראל על ידי רגולציה מבהילה".

הוועדה החדשה: רוב של 6 מתוך 10 לליכוד

ועדת השרים לענייני רגולציה, אשר הקמתה אושרה היום בממשלה, תהיה מעין גוף עליון להחלטות מנהליות, ותפקידה יהיה להכריע במחלוקות בין משרדי הממשלה בנושאים רגולטוריים. ועדת השרים תאפשר לחברי הממשלה הנוגעים במחלוקת להשמיע עמדתם והחלטותיה יחייבו את כל משרדי הממשלה. מרכז הוועדה יהיה המנכ"ל החדש של משרד ראש הממשלה, אלי גרונר, ומתפקידו יהיה גם לעקוב אחר יישום החלטותיה.

בראש הוועדה יעמוד, כאמור, ראש הממשלה בנימין נתניהו, וממלא מקומו יהיה שר האוצר משה כחלון. בנוסף יהיו חברים בה: שרת המשפטים איילת שקד, שר החינוך נפתלי בנט, שר הכלכלה אריב דרעי, השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, שר הביטחון משה יעלון, שר האנרגיה והמים יובל שטייניץ, שר התיירות יריב לוין והשר אופיר אקוניס. יחסי הכוחות סודרו באופן שלליכוד יהיה רוב ברור בוועדה – 6 מתוך 10 – כך שראש הממשלה יוכל להעביר בה כל החלטה שירצה.

Manufacturers Association head Shraga Brosh"מסר חיובי למגזר העסקי בישראל". שרגא ברוש (צילום: יוסי זליגר - פלאש 90)

הממשלה גם הקימה את ועדת השרים לענייני הפרטה בראשות שר האוצר כחלון ובהשתתפות השרים: איילת שקד, אריה דרעי, גלעד ארדן ויובל שטייניץ. חברי ועדת השרים יהיו מנועים מליטול חלק בהחלטות הקשורות בהפרטות חברות שבתחום אחריותם. רשות החברות תבצע מעקב אחר ביצוע החלטות ועדת השרים להפרטה.

נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, שרגא ברוש, בירך על ההחלטה בשם כלל המגזר העסקי בישראל.

ברוש מסר כי "ראש הממשלה, בהחלטתו לעמוד בראש ועדה להפחתת עומס הרגולציה, מפגין מנהיגות כלכלית ואישית ומשדר מסר חיובי למגזר העסקי בישראל. אני מקווה לראות שיפור ניכר בסביבה הרגולטורית כבר בשנה הקרובה. לצערי כיום הרגולציה הנה משקולת על כתפי הכלכלה המקומית ובעלי העסקים. היא פוגעת ביכולת של עסקים לצמוח, מבריחה יזמים ומונעת יצירת מקומות תעסוקה חדשים במשק. הפחתה של הרגולציה תאפשר התפתחות מהירה יותר של עסקים בישראל ותעודד הגעת יזמים ומשקיעים מחו"ל".

(צילום התמונה הראשית: פלאש 90)

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

עודף רגולציה מיותרת גורמת לעיכוב של לפחות 12 חודשים בתקופת בניה של דירות מגורים, משיווק ועד איכלוס, אני לא מדבר על השמונה שנים עד השיווק

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו