יועמ"ש הכנסת: ח"כים בעלי ניגוד עניינים יוכלו להצביע בכנסת בעניין הגז

בתגובה לפנייתו של ח"כ כבל מהמחנה הציוני הבהיר עו"ד איל ינון כי תקנון האתיקה לחברי הכנסת מחייב ח"כ שיש לו 'עניין אישי' בנושא הנדון במליאה, והוא מעוניין להשתתף בדיון ובהצבעה, להודיע על כך לוועדת האתיקה וליו"ר הכנסת, וכן למסור הודעה על כך למליאת הכנסת לפני השתתפותו בדיון או בהצבעה

לאחר שהממשלה אישרה היום (א') את העברת סמכויות מהממונה על ההגבלים העסקיים בעניין הגז לשרי הממשלה, מהלך המקדם את המתווה להסדרת משק הגז, הכנסת צפויה להצביע על המהלך מחר.

בהודעת הממשלה נמסר שלפי סמכות שר הכלכלה להפעיל את סעיף 52 לחוק ההגבלים, זה שמאפשר לו לעקוף החלטות של הממונה על הגבלים, "בכל האמור בפעולות הנדרשות לשם הגדלת כמות הגז הטבעי המופקת משדה תמר ולשם פיתוח מהיר של שדות לוויתן כריש ותנין ושדות גז נוספים".

לקראת מעבר נושא הגז לכנסת ובמסגרת ניסיונותיהם של חברי 'המחנה הציוני' לגייס רוב שיטרפד את המתווה המוצע, פנה יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל, ליועץ המשפטי של הכנסת, איל ינון, על מנת לבדוק ניגודי עניינים של חברי כנסת, עוד בטרם תתקיים הצבעה בכנסת בסוגיה.

קרא עוד:
[postim]

ינון השיב לכבל כי העיקרון החוקתי הבסיסי שלפיו פועלת הכנסת במליאתה (בשונה מוועדות הכנסת), הוא שכלל חברי הכנסת רשאים להצביע בכל עניין העומד על סדר יומה של המליאה, ולא ניתן למנוע הצבעתם של חברי כנסת המצויים לכאורה ב'ניגוד עניינים'.

עם זאת, הבהיר ינון כי תקנון האתיקה לחברי הכנסת מחייב חבר כנסת שיש לו 'עניין אישי' בנושא הנדון במליאת הכנסת, והוא מעוניין להשתתף בדיון ובהצבעה, להודיע על כך לוועדת האתיקה וליושב ראש הכנסת, וכן למסור הודעה על עניין זה למליאת הכנסת לפני השתתפותו בדיון או בהצבעה.

"לפיכך, אם חבר כנסת אינו מעוניין להשתתף בדיון או בהצבעה במליאת הכנסת בשל ניגוד עניינים שבו הוא מצוי, הוא יכול כמובן לבחור שלא להשתתף בדיון או בהצבעה האמורים. אם הוא כן מעוניין להשתתף בדיון או בהצבעה, הוא רשאי לעשות זאת, אך עליו לתן על כך 'גילוי נאות' בהתאם לכללי האתיקה, כפי שפורטו לעיל", כתב עו"ד ינון לח"כ כבל.

(צילום: פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו