יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה ח"כ מקלב יקדם חקיקה להסדרת מחקר רפואי ניסיוני

ח"כ מקלב יפעל לזירוז חקיקה שהוצעה בכנסת הקודמת ומסדירה את התחום בישראל • במהלך הישיבה שהתקיימה בוועדה התברר: כ-468 מיליון ש"ח הושקעו בשנה האחרונה במחקרים רפואיים בישראל

ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בראשות ח"כ אורי מקלב, קיימה דיון אודות מחקרים רפואיים בבני אדם וסקירת פעילות הוועדה העליונה לניסויים רפואיים בבני אדם לשנת 2014. בדיון השתתפו חברי כנסת, נציגי הוועדה, מומחים ומדעני משרדי הממשלה השונים.

את הישיבה פתח יו"ר הוועדה, ח"כ מקלב, שביקש מיו"ר הוועדה העליונה לניסויים רפואיים, פרופ' צבי בורוכוביץ' לסקור את פעילות הוועדה העליונה בשנה החולפת. "אנו פועלים על פי עקרונות אתים המבוססים על שמירה על האוטונומיה של המטופל ועקרונות ועדות הלסינקי השונות הבוחנות את השמירה על כללי האתיקה בכל מחקר, אך קיים קושי בביקורת על כלל המחקרים הנערכים במרכזים הרפואיים השונים", הסביר פרופ' בורוכוביץ'.

עוד ציין כי בשנת 2014 הוגשו 151 בקשות למחקרים רפואיים, רובם בתחום מחקר הפארמה, וכ-98% מהבקשות אושרו וחברות תרופות מסחריות השקיעו כ-468 מיליון שקל בניסויי מחקר בשנה הראשונה. "בשנים האחרונות ישנה עלייה במספר המחקרים שנעשים בארץ משום שהטכנולוגיות, הרופאים והחוקים בישראל מתקדמים ומוכים לסייע. אנחנו צופים ששיעור הניסויים ילך ויגבר.

קרא עוד:
[postim]

פרופ' בורוכוביץ' הסביר כי נושא הניסויים הרפואיים אינו מוסדר כיום באף חוק, למרות שהוא מפוקח על ידי משרד הבריאות והכללים בו נגזרים מחוקים שונים. על כך אמר יו"ר הוועדה, ח"כ אורי מקלב, כי יוביל ויזרז את החקיקה בנושא, שהוצעה בכנסת הקודמת על ידי ח"כ לשעבר מאיר שיטרית.

בתום הדיון ציין יו"ר הוועדה ח"כ אורי מקלב כי "חשוב לזכור כי אותם טיפולים הם לעיתים האפשרות הרפואית היחידה שעומדת בפני חולים קשים. ישראל ממוקמת במקום נמוך ביחס להשקעות מדינות ה-OECD במחקרים קליניים וחשוב שהרשויות האחראיות לכך יגבירו את הפיקוח והתקציבים בתחום המחקריים הרפואיים הגנטיים בבני אדם בישראל".

(אילוסטרציה: עבד רחים ח'טיב – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו