בפעם השלישית: בג"ץ שוב פסל חלק מ'חוק המסתננים'; 70% ישוחררו מיד

על פי פסק הדין, תקופת השהייה למסתננים במתקן 'חולות' תוגבל ל-12 חודשים בלבד, במקום 20 כיום • "פתרון שבו כרוכה שלילת זכויותיהם של אנשים למשך פרקי זמן כה ארוכים – איננו מידתי", כתבו השופטים בהכרעת הרוב, 8 נגד 1

עירוב תחומין: בפעם השלישית בשנים האחרונות, פסל בג"ץ שוב את 'חוק המסתננים', הקובע כי מסתננים בלתי חוקיים לישראל ייכלאו לזמן ממושך. בניגוד לפעמים הקודמות, הפעם נפסל סעיף אחד בלבד מהחוק כולו, אולם מדובר באחד הסעיפים המשמעותיים בחוק.

ברוב של שמונה שופטים מול אחד בלבד, קבע בג"ץ כי החזקת המסתננים במתקן הכליאה 'חולות' שבנגב למשך 20 חודשים, כפי שקובע החוק המתוקן, אינה חוקתית. "פתרון שבו כרוכה שלילת זכויותיהם של אנשים למשך פרקי זמן כה ארוכים – איננו מידתי", כתבה ראש ההרכב, נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור. השופטים קבעו כי המדינה לא תחזיק את המסתננים במתקן למשך יותר משנה.

"השמתם של מסתננים במרכז שהייה עשויה לסייע בצמצום תופעות שליליות הקשורות בהגירה", הודתה השופטת נאור, "אולם אין להשלים עם הגבלת חירות המסתננים השוהים במרכז השהייה למשך תקופה כה ארוכה, גם אם ניצבת ביסודה תכלית ראויה".

קרא עוד:
[postim]

משמעות ההחלטה היא כי כ-1,200 מתוך כ-1,700 המסתננים הכלואים ב'חולות', ישוחררו בתוך 15 יום. 500 הנותרים ישוחררו עם תום 12 חודשים מיום תפיסתם וכליאתם.

'חוק המסתננים': פינג-פונג מטריד בין הכנסת לבג"ץ

'חוק המסתננים', הנו למעשה תיקונים לחוק למניעת הסתננות שנחקק נגד תופעת הפדאיון בשנות החמישים. עם התגברות תופעת המסתננים – מבקשי המקלט המדיני ומבקשי העבודה מאפריקה בתחילת העשור, אישרה הכנסת בינואר 2012 את התיקונים שיזמה הממשלה שכדי להתאים את החוק למצב החדש, כשהעיקרי שבהם הוא היכולת להחזיק את המסתננים במשמורת, ללא משפט, למשך שלוש שנים תמימות.

."שלילת זכויות לא מידתית". מתקן 'חולות' (צילומים: פלאש 90)

בעקבות עתירות של מבקשי מקלט וארגונים לזכויות אדם, פסל בג"ץ לפני כשנתיים את הסעיף, שהיה הכלי החוקתי העיקרי שהועידו הממשלה והכנסת למלחמה בתופעת ההסתננות, לצד הגדר החדשה בגבול עם מצרים.

בתגובה, חוקקה הכנסת תיקון חדש לחוק, המאפשר להחזיק במסתננים למשך שנה בלבד בתנאי כליאה, או ללא הגבלת זמן במתקן שהייה מיוחד שהוקם לשם כך – מתקן 'חולות', בו המסתננים אינם מוחזקים בתנאי כליאה, אלא רק נדרשים להתייצב בו פעם ביום ולשהות בתוכו בין השעות 22:00 ל-6:00. תיקון זה נפסל אף הוא על ידי בג"ץ, כשנה לאחר הפסילה הראשונה.

התיקון השלישי במספר שחוקקה הכנסת לפני פחות משנה, קבע כי גם תקופת השהייה במתקן חולות תוגבל ל-20 חודשים בלבד וכלל הקלות נוספות עבור המסתננים. ארגוני השמאל עתרו שוב כנגד החוק וכאמור, היום פסקו שופטי בג"ץ כי רוב סעיפיו יוותרו על כנם למעט מגבלת הזמן שתשונה ל-12 חודשים במקום 20.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

כמה זמן יעבור עד שיקצצו עוד 8 חודשים, וישארו רק 4 ?

הבג"ץ השמאלני הוא איום קיומי לעם היהודי, למדינת ישראל וליהדות.

אם היו עושים משאל עם לגבי הגוף הארור הזה אני משוכנע שרוב מוחלט בעם היה בעד סילוק כל אויבי העם היהודי מהגוף הזה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו