המלחמה בטרור גם במישור המשפטי: 'חוק הטרור' אושר בקריאה ראשונה

יוזמת החוק, שרת המשפטים שקד, אמרה בדיון כי "על מנת לשדרג את יכולותיה המשפטיות והחוקיות של מדינת ישראל במאבקה בטרור נבחנו הכלים המשפטיים הקיימים כיום בתחום המשפט הפלילי, האזרחי והמנהלי, וגובשו במסגרת החוק שלפניכם הסדרים חדשים, שנועדו לתת מענה לקשיים ולאתגרים שמציבים בפנינו היום ארגוני הטרור"

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק המאבק בטרור, המעניקה לרשויות החוק מגוון כלים בתחום המשפט הפלילי והציבורי, שתכליתם היא מניעת התקיימותם ופעילותם של ארגוני הטרור. בעד ההצעה הצביעו 45 ח"כים ו-14 ח"כים בלבד התנגדו לה.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מטרת החוק המוצע לתת בידי רשויות המדינה כלים מתאימים בתחום המשפט הפלילי והציבורי, לשם התמודדות עם איומי הטרור שבפניהם ניצבת מדינת ישראל, וזאת בשל ייחודה של תופעת פשיעה זו, הבא לידי ביטוי בעוצמת הפגיעה שלה מחד גיסא, ובקושי להיאבק בה בשל היקפה ומורכבותה מאידך גיסא.

"עוצמת הפגיעה של הטרור באה לידי ביטוי בכך שמלבד הפגיעה הישירה שהוא מסב לחיי אדם ולשלמות הגוף, יוצר הטרור אפקט פסיכולוגי של פחד ותחושת איום בקרב הציבור כולו ומערער את שגרת חייו של הציבור לאורך זמן".

קרא עוד:
[postim]

יוזמת החוק, שרת המשפטים איילת שקד הציגה את ההצעה ואמרה כי היא "נועדה להעמיד לרשות מערכת אכיפת החוק את מרב הכלים הנדרשים כיום לצורך מאבק אפקטיבי בארגוני הטרור, בפעילותם המתרחבת, ובאמצעי המימון המאפשרים פעילות זו. הטרור מבקש לפצל אותנו למחנות שונים. לכאלה שנוקטים בעמדה כזו ולכאלה שנוקטים בעמדה אחרת, אלא שבעניין המלחמה בטרור אין ימין ואין שמאל. אין מחנות ואין קבוצות. זו מלחמה שאנחנו חייבים לנצח בה, וזו מלחמה שאנחנו ננצח בה, וזו מלחמה שאנחנו ננצח בה ביחד.

"אבל לצד החזית הביטחונית, אל לנו לשכוח את החזית השנייה שבה מתנהל המאבק חסר הפשרות הזה – החזית המשפטית. על מנת לשדרג את יכולותיה המשפטיות והחוקיות של מדינת ישראל במאבקה בטרור נבחנו הכלים המשפטיים הקיימים כיום בתחום המשפט הפלילי, האזרחי והמנהלי, וגובשו במסגרת החוק שלפניכם הסדרים חדשים, שנועדו לתת מענה לקשיים ולאתגרים שמציבים בפנינו היום ארגוני הטרור.

"אנו סבורים כי חקיקתו של חוק המאבק בטרור, בנוסח המוצע, היא צעד הכרחי וחיוני לקידום המאבק בטרור", אמרה שקד.

ח"כ טיבי: "האלימות תימשך עד שהפלסטינים ישוחררו מהכיבוש"

ח"כ אחמד טיבי מהרשימה המשותפת הביע את התנגדות סיעתו לחוק ואמר כי "יש כיבוש ומהכיבוש נגזר הצורך של העם הנכבש להשיג חירות. הדברים הללו גם מגיעים לידי מעשי אלימות. ניסו כבר את כל הפעולות נגד האלימות: הגליה, חיסולים, מעצרים מנהליים ועוד, כדי להסדיר את הכיבוש, אך לא לשים לו קץ. מצב האלימות יימשך וכדי שיפסיק צריך לשחרר את העם הפלסטיני מהכיבוש".

למרות ההתנגדות מצד הערבים והשמאל הקשה, חלק מחברי המחנה הציוני הצביעו בעדו. ח"כ אייל בן ראובן אמר כי "אתמוך בחוק אך הוא צריך לעבור שינויים בוועדת החוקה על מנת לשמור באופן מקסימלי על מוסר הלחימה".

הצעת החוק תועבר לוועדת חוקה, חוק ומשפט להכנה לקריאה שניה ושלישית.

(צילום ארכיון: יונתן זינדל – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו