וְלֹא לְזָנָב: אל תקנו דגים טריים בדוכנים ללא קירור; טפלו בהם רק עם כפפות

החשש העיקרי במהלך הטיפול בדגים הוא זיהום מחיידק ה'ויבריו וולניפיקוס', המצוי בעיקר בדגים אמנון (מושט), בורי ודניס ואשר עלול לגרום לזיהומים חמורים

לקראת ראש השנה, בו נוהגים רבבות אלפי ישראל לאכול דגים וראשי דג לסימן "שנהיה לראש ולא לזנב", מרענן משרד הבריאות את כללי הזהירות הנוגעים לקנייה וטיפול בדגים טריים למאכל.

החשש העיקרי במהלך הטיפול בדגים הוא זיהום מחיידק ה'ויבריו וולניפיקוס', המצוי בעיקר בדגים אמנון (מושט), בורי ודניס ואשר עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם (הרעלת דם).

קרא עוד:
[postim]

על פי נתוני האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, בשנת 2014 דווחו בארץ 2 מקרי תחלואה מאובחנים מעבדתית של חיידק ה'ויבריו וולניפיקוס'.

על מנת להימנע מהזיהום  מומלץ:

  • לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רישיון עסק).
  • לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח.
  • ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
  • יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.
  • אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות דגים רק לאחר שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים.
  • לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/ או פצעים פתוחים בידיים – מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים.

(צילום אילוסטרציה: נתי שוחט – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו