פרויקט ניקוי-בינוי יוצא לדרך: למעלה מ-70 אלף דירות פוטנציאליות משיקום קרקעות

קבינט הדיור אישר את הצעתם של השר להגנת הסביבה, אבי גבאי ושר האוצר, משה כחלון, לפיה החברה הממשלתית לשירותי איכות הסביבה תשמש כזרוע ביצוע לשיקום קרקעות תע"ש והקרקעות שפונו ויפונו ע"י צה"ל • על פי הערכות מדובר בשטחים שיכילו בעתיד כ-70 אלף יחידות דיור, בעיקר באזורי ביקוש • השר להגנת הסביבה, אבי גבאי: "משבר הדיור הוא גם הזדמנות לשפר את איכות הסביבה של האזרחים המתגוררים במשך שנים ליד קרקעות מזוהמות. בעניין זה אנחנו נצא מעמדת הרגולטר ונעשה גם את הצעדים לתיקון הבעיה"

החברה לשירותי איכות הסביבה – בתיאום עם רשות מקרקעי ישראל ורשות החברות הממשלתיות, תהיה זרוע הביצוע לעניין שיקום קרקעות המדינה, כך אישר קבינט הדיור על פי הצעתם של השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, ושר האוצר, משה כחלון.

ההצעה הובאה בעקבות הצורך הדחוף לקדם את הטיפול בקרקעות שיפונו על-ידי צה"ל, בין היתר, בשל המשבר בשוק הדיור והאפשרות לשווק קרקעות בהיקף רחב לאחר שיקומן.

העיכוב בשיקום הקרקעות בשנים האחרונות גרר עיכובים באפשרות שיווק הקרקעות וקידום פרויקטים של בנייה. לאור זאת, הציע משרד האוצר להכריז על החברה לשירותי איכות הסביבה כ"זרוע ביצוע" שתוביל את פרויקט השיקום כאשר המשרד להגנת הסביבה, כמשרד הממונה על החברה הממשלתית, יפעיל את זרוע הביצוע. דבר זה הצריך שינוי של החלטת הממשלה, שהטילה את האחריות לביצוע השיקום על משרד הבטחון ורשות מקרקעי ישראל ושינוי זה אושר היום על ידי קבינט הדיור.

קרא עוד:
[postim]

הקרקעות שדורשות טיהור נמצאות בלב אזורי ביקוש, בין היתר ברמת השרון, אפולוניה (הרצליה), צריפין ושדה דב. על פי הערכות שטחים אלה ונוספים, צפויים להכיל בעתיד, בתום השיקום, כ-70 אלף יחידות דיור.

החברה לשירותי איכות הסביבה נבחרה כזרוע הביצוע בעקבות ניסיונה בתחום לאחר שהובילה את השיקום של הבריכות החומציות בנאות חובב, שהוא פרוייקט שיקום הקרקעות הגדול והמורכב ביותר שבוצע בישראל. ידע וניסיון זה יסייעו לה בניהול פרוייקט שיקום קרקעות נוספות של המדינה. בנוסף, מתוקף היותה חברה ממשלתית, החברה כפופה לכל החובות והמגבלות החלות על חברות במעמדה, ובניהן חובת השקיפות, ההוגנות והשמירה על רווחיות הוגנת – חובות שהן רלבנטיות בפרוייקט בו האינטרסים הכלכליים הם משמעותיים ביותר. במסגרת פעילותה של החברה המנהלת היא תתבקש לנהל מכרזים, סקרים ודיגומים, ניתוב ופיקוח ובקרה בעלות של מליארדי שקלים.

(אילוסטרציה: אביר סולטן – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו