המבקר יבדוק: מה עשתה עיריית ירושלים עם מענק של 450 מליוני שקלים?

כך לבקשת ועדת הפנים שגילתה כי "במקום לחסל את הכיתות בקרוונים ובמכולות ולשפץ גני משחקים לא בטיחותיים, מנפחים את כוח האדם ב-30%" • תקן העובדים בלשכת ראש העיר עלה מ-7.5 ל-17 בתוך 7 שנים. ומספר העובדים הכללי עלה מ-6700 עובדי עירייה ב-2007, ל-9200 איש. רוב העובדים הנוספים אינם עובדי ניקיון

"עיריית ירושלים הוסיפה למצבת כוח האדם שלה 2500 איש בשנים האחרונות, וזאת לאחר שב2007 הפרשנו 1000 עובדים בתוכנית הבראה", אמר יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה ח"כ דודי אמסלם בדיון על "מענק ירושלים".

"שכר הוא ההוצאה הכי פחות גמישה והכי גדולה בתקציב רשויות. איך מיד לאחר שמסתיים תהליך הבראה כואב, מתחיל ראש עיר חדש לגייס מאות עובדים בשנה? מ-6700 עובדי עירייה ב-2007, היום מועסקים בעירייה 9200 איש והעיר כמעט לא גדלה. אין שכונות חדשות. רוב העובדים הנוספים אינם עובדי ניקיון או לשיפור פני העיר. תקן העובדים בלשכת ראש העיר עלה מ7.5 ב-2008 ל-17 ועוד שניים שעתיים. זה גידול לא סביר. הוועדה רוצה להבין לאן הלכו 450 מיליון שקל כספי מענק ירושלים ומדוע התקנים גדלו בהיקף כזה".

שמוליק זליגמן, סגן מנהלת אגף התקציבים בעיריית ירושלים: "לכיתות לימוד יש תקציב פיתוח. ראש העיר הקים מינהלת בחברת מוריה שמקימה 2000 כיתות לימוד חדשות. אנו מודעים לכך שתלמידים לומדים בקרוונים ובמכולות. נעשה מאמץ אדיר, לא רק תקציבית. הקצאת שטחים ותב"עות לוקח זמן. אנו מנצלים את כל התקציב של משרד החינוך על פי הקריטריונים שהמשרד מאשר. לא נותר שקל לא מנוצל".

ח"כ אורי מקלב, יוזם הדיון: "העירייה חייבת לציבור. לא קיבלנו מענה לאן הולך תקציב כל כך מיוחד של 450 מיליון מענק ירושלים. התקציב אינו מאוזן מול הצרכים ואיננו שוויוני. יש העדפה של סקטורים מסוימים וקיפוח ציבורים גדולים. נושא הדיור לא נענה. העירייה מונעת מבני העיר לגור בה ומטרפדת מהלכים בתוך משרד השיכון. רוצים למנוע הגירה שלילית אבל יוצרים פערים גדולים בחינוך, שמתקבעים".

קרא עוד:
[postim]

יו"ר הוועדה, דודי אמסלם שאל: "כמה כיתות יבילות יש היום בחינוך הרגיל וכמה במוכר שאינו רשמי? כמה גני משחקים לא בטיחותיים?" זליגמן השיב: "בשנתיים האחרונות השקענו 40 מיליון כל שנה לשיקום גני משחקים. יש תוכנית חומש שמופעלת זו שנה שלישית. מחליפים הכל. ריבוד כבישים – זו השנה החמישית שמשקיעים 50 מיליון, פי 5 ממה שהיה בעבר".

יו"ר הוועדה דודי אמסלם: "צמצמו את כוח האדם באלף איש והשקיעו את הכסף בהסעת תלמידים בחינוך המיוחד ובכרטיסיות לתלמידים בחינוך הרגיל. משרד החינוך מוכן לתת לזה 8 מיליון שקל, אבל בגלל שהעירייה לא רוצה לתת את חלקה, תושבי העיר מפסידים את זה. אם היה גידול בסדר גודל של 30% בשירות הציבורי, המדינה הייתה קורסת. העיר זה לא רק לב העיר ולא לעשות רובעים, אלא כיתות לימוד, גני משחקים והסעות לבתי ספר".

הוועדה פונה למבקר המדינה ומבקשת לבחון את תקציב עיריית ירושלים. הוועדה תשוב לדון בנושא בעוד חצי שנה. הוועדה דורשת מהעירייה להעביר לה נתונים על כוח האדם בעירייה, לפי אגפים וכן את תיקנון לשכת ראש העיר.

(אילוסטרציה: אביר סולטן – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו