מכל העולם באו ללמוד: איך מתמודדים עם 'המפגע הבודד'?

נציגים של לא פחות מ-41 מדינות ו-10 ארגונים אזוריים ובינלאומיים משתתפים בכנס הבינלאומי של משרד החוץ, תחת הכותרת 'המאבק באלימות הגוברת המובילה לטרור: האתגר בהתמודדות עם מפגע בודד' • "הניסיון המר שנצבר בישראל, הפך אותנו למדינה המובילה בעולם בתחום..."

בתקופה זו, בה ישראל מתמודדת עם גל טרור, משרד החוץ פתח אתמול את הכנס הבינלאומי בנושא 'המאבק באלימות הגוברת המובילה לטרור: האתגר בהתמודדות עם מפגע בודד'. הניסיון הרב שנצבר בישראל בהתמודדות עם טרור בכלל, ושל מפגעים בודדים בפרט, מאפשר לישראל להוביל בתחום זה.

בכנס משתתפים נציגים מ-41 מדינות ו-10 ארגונים אזוריים ובינלאומיים כמו גם נציגי החברה האזרחית. הכנס מתקיים בשיתוף פעולה עם הענף למניעת טרור של האו"ם, הארגון לביטחון ולשיתוף פעולה באירופה, ובהתייעצות עם דירקטוריון הנהלה של מועצת הביטחון נגד טרור של  האו"ם. אירוח הכנס בישראל מדגיש את התפקיד החשוב שלה בעולם בתחום המאבק בטרור.

במהלך הכנס פקידים רמי דרג ומומחים העוסקים בנושא קריטי זה במדינות השונות, יבחנו מהיבטים שונים את התופעה של מפגעים הפועלים כיחידים או בקבוצות קטנות. כל אחד מהפנלים מתמקד בנושא מיוחד, כגון זיהוי, מניעה והתערבות, מעצר והעמדה לדין של מחבלים אשר פעלו לבד. סיכול, השימוש באינטרנט על כל צורותיו על ידי קבוצות של טרוריסטים למטרת הסתה, גיוס ואימון יחידים לטרור. המשתתפים בכנס יחליפו מידע, דעות, לקחים שנלמדו ושיטות עבודה המבוססות על ניסיונם הלאומי.

קרא עוד:
[postim]

בשנים האחרונות, במיוחד על רקע עליית דאעש, מדינות חיזקו צעדי אכיפת החוק כדי למנוע את היציאה והנסיעה של חשודים כלוחמי טרור זרים. כתוצאה מכך, מדינות יכולות להתמודד עם מספר הולך וגדל של אנשים שעלולים לבצע מעשי טרור בבית. האיום שמוצב על ידי הקצנה עצמית, מחבלים שפעלו לבד או בתאים קטנים, קבוצות טרור חדשות, והפוטנציאל של האינטרנט המנוצל על ידי מגייסים וקידום אידיאולוגיות קיצוניות אלימות ולהסתה לביצוע מעשי טרור, העלה את החשש והדאגה הבינלאומית. כנס זה נחשב כצעד חשוב לקראת בניית הבנה טובה יותר של תופעה זו, מקורותיה והגורמים המניעים אותה, ואיך שיתוף הפעולה בינלאומי הוא מפתח כדי להתמודד מולו בהצלחה.

סגנית שר החוץ, ח"כ ציפי חוטובלי, אמרה, "לצערנו, בימים אלה ישראל שוב מותקפת בטרור רצחני של מפגעים המונעים מהסתה ושנאה. הניסיון המר שנצבר בישראל בהתמודדות עם סוג זה של טרור הפך אותנו למדינה המובילה בעולם בתחום הלוחמה בטרור, ואבן שואבת למדינות העולם שבאות ללמוד מאתנו את התחום".

לדברי סגנית השר, "סמינר זה הוא דוגמה נוספת לפעילות של משרד החוץ מול מדינות העולם והגופים הבינלאומיים להסביר ולהראות את הקדמה והטכנולוגיות הישראליות גם בהתמודדות עם הטרור, ואנו שמחים על המשתתפים הרבים שהגיעו מכל העולם ללמוד על נושא זה".

(צילום ארכיון: יונתן זינדל – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו