5 חודשים אחרי מחאת האתיופים: כל תיקי הקטינים ייבחנו מחדש

תיבחן העברת תיקי קטינים במשטרה, מהליך פלילי להליך שיקומי • השפה האמהרית תוטמע בקרב מוקדני מוקד 100, מסמכי הגשת תלונה על אלימות שוטרים, ויתווספו קצינים יוצאי העדה

הוועדה לחיזוק הקשר של משטרת ישראל וגופי המשרד לביטחון הפנים עם קהילת הישראלים יוצאי אתיופיה, הגישה את מסקנותיה לשר הממונה ארדן, שהבטיח מצידו כי משטרת ישראל תשקיע משאבים רבים בשנים הקרובות בשיטור רב-תרבותי ובחיזוק היחסים עם המנהיגות האותנטית של האוכלוסיות השונות במדינה.

עיקרי התכנית:

• שיבוץ דוברי השפה האמהרית במוקדי 100 במשך כל שעות היממה. כמו"כ, טופס תלונה על אלימות שוטרים- יתורגם לחמש שפות וביניהם גם בשפה האמהרית.
• שקיפות הטיפול באלימות שוטרים – החלטות על דין משמעתי יובאו בפני המתלונן.
• בחינת כל התיקים בהם מעורבים חשודים קטינים שהינם יוצאי קהילת אתיופיה, לצורך בחינת העברתם מהליך פלילי להליך שיקומי (תוכנית מיל"ה).
• מפגשים משותפים, אחת לחודש, של מפקד התחנה, הרשות המקומית עם נציגי הקהילה, למיפוי אתגרים וגיבוש מדיניות משותפת במסגרת 26 תחנות ליבה.
•גיוס שוטרים קהילתיים, בדגש ליוצאי אתיופיה והצבתם בריכוזי אוכלוסייה של הקהילה לצורך הרחבת השירות. 34 מפקדי מרכזי שיטור קהילתי דוברי אמהרית החלו לפעול בריכוזי האוכלוסיה של הקהילה.

קרא עוד:
[postim]

ראש אגף משאבי אנוש, ניצב גילה גזיאל, העומדת בראש ועדת ההיגוי ליוצאי הקהילה ולמשטרה, ציינה בדבריה כי ״העבודה המשותפת עם נציגי הקהילה שכם אל שכם היא הבסיס לקביעת תוצרי הוועדה ולהעלאת המשטרה על דרך חדשה וטובה יותר עם הקהילה״. עוד ציינה ניצב גזיאל, כי "יישום תוצרי ועדת ההיגוי עומד להיות משוכפל למגזרים נוספים כדי להפוך את השירות המשטרתי לציבור לרב תרבותי יותר מאשר בהווה״.

פנטהון אספה-דויט, מנכ״ל עמותת טבקה – צדק ושוויון ליוצאי אתיופיה, שהיה חלק מצוות הוועדה: "כולנו מגויסים להשגת המטרה המשותפת שלנו, עשיית צדק, ושיקום האמון בין קהילת יוצאי אתיופיה למשטרת ישראל. אנו רק בתחילת הדרך ומלאכה רבה לפנינו, אני מאמין שוועדה זו תמשיך לפעול בשקיפות ובשילוב ידיים ולא תחסוך במאמצים ותפעל עד להשגת המטרה."

(אילוסטרציה: מרקו – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו