'יום הנכבה' היהודי צויין באו"ם וברחבי העולם

היום שמסמל את עזיבתם וגירושם של כ-850 אלף יהודים ממדינות ערב על רקע הקמת מדינת ישראל, יצויין ברחבי העולם • נבחנות אפשרויות לתביעת פיצויים בסוגיית הרכוש היהודי שהולאם ונגזל מהפליטים

לא רק בישראל. מניו-יורק, טורונטו, לונדון וסידני, עד סנטיאגו, סרייבו (בוסניה) טירנה (אלבניה) ואקרה (גאנה) שבאפריקה יציינו היום את 'יום הפליטות היהודית ממדינות ערב ואיראן', כפי שנקבע בהחלטת הממשלה מ-2013.

המועד, ה-30 בנובמבר נבחר נוכח הסמיכות לתאריך כ"ט בנובמבר, שבו הכיר האו"ם בחלוקת ישראל והקמת מדינה יהודית. סביב ההכרזה, בנסיבות שקדמו לה, ולאחריה, סבלו יהודי ארצות ערב ואיראן מפרעות והטרדות. כ-850 אלף מהם עזבו או גורשו מארצות הולדתם חסרי כל, על רקע החיים שהפכו בלתי נסבלים.

לרגל היום, שיצוין בפעם השנייה מאז אישרה אותו הכנסת ב-2014, פעלה חטיבת 'תפוצות ודתות' במשרד החוץ באמצעות רשות השגרירויות והקונסוליות מיגוון אמצעים: תערוכה ייחודית, סרטים, מרצים, עדים ומוסיקה יהודית ממדינות ערב, במטרה להנגיש נושא חשוב וכאוב זה לקהל הרחב בחו"ל.

מאז החלטת הממשלה, מקפיד משרד החוץ להעלות את המודעות הבינלאומית לסבלם של מאות אלפי הפליטים היהודים ממדינות מוסלמיות, אשר נאלצו לעזוב את בתיהם בשנות הארבעים והחמישים של המאה הקודמת. במקביל קיימת גם סוגיית הרכוש היהודי שהולאם ונגזל מאותם היהודים ונבחנות אפשרויות לתביעת פיצויים בנושא.

סבב האירועים הנוכחי נפתח בקונצרט מיוחד באו"ם לפני שבוע, שם הופיע הזמר שמעון בוסקילה בפני דיפלומטים מרחבי העולם ובכירי הקהילה היהודית, וביצע בעברית ובמרוקאית שירים שונים. באירוע השתתף גם שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, אשר הצטרף לבוסקילה בשירה.

אירוע נוסף יתקיים מחר באו"ם במעמד השרה גילה גמליאל, השגריר דנון, בכירים באו"ם ונכבדים יהודים דוגמת רונאלד לאודר – נשיא הקונגרס היהודי העולמי ומלקולם הונליין – העומד בראש ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים המובילים בארה"ב.

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו