מה עושים כוכבים במשחטות?

משרד החקלאות במהלך מהפכני: דירוג מפעלי מזון על פי יחסם לבעלי חיים. הדירוג יפורסם, והציבור יוכל לשכלל זאת ברכישה • השר אריאל: "יעודד את המפעלים להקפיד יותר על תקנות צער בעלי חיים"

במסגרת פרויקט חדש ידרג משרד החקלאות ופיתוח הכפר מפעלי ייצור ועיבוד המזון של מוצרים מן החי, על פי קריטריונים של יחסם כלפי בעלי חיים ורווחתם. המוצרים יסומנו על פי דירוג הכוכבים, והנתונים יפורסמו באתר המשרד.

התוכנית החדשה, "דירוג חמישה כוכבים", מגיעה כחלק ממאמצי משרד החקלאות לפעול לשיפור רווחת בעלי החיים מחד ולהעמדת מידע שקוף לצרכן. לאור גודל הענף, בשלב הראשון הדירוג יעשה במשחטות עופות ובשלב שני יורחב גם לבתי מטבחיים.

המפעלים ידורגו על פי: רמת הפיקוח העצמי של המקום במדדי רווחת בעלי החיים, תנאי ההמתנה של בעלי החיים, תחזוקת מתקני שהיית העופות, איכות המתקנים והתשתיות, כמות אי ההתאמות הקיימות בין דרישות החוק והמשרד למצב בשטח ועוד.

קרא עוד:
[postim]

הציון שיינתן ינוע בין 1 ל- 5 כוכבים. הציון 5 כוכבים הינו הציון המקסימלי שיוכל המוצר לקבל, והוא מעיד על שמירה על רווחת העופות לכל אורך התהליך. כל הציונים הינם מעל הסף המינימלי הנדרש להמשך פעילות המפעל. ציון נמוך מ-1 יגרור הפסקת פעילות.

דירוג המפעלים יבוצע על ידי מפקחי משרד החקלאות, שם מסבירים כי מטרת המהלך הינה להנגיש לצרכן מידע אותו יוכל לקחת בחשבון ברכישת מוצרי עוף, ולבחור האם לתת העדפה למוצר של חברה אחת על פני האחרת.

"מדובר בבשורה של ממש", אמר היום שר החקלאות ופיתוח הכפר, אורי אריאל והוסיף כי "הכנסת מדד של רווחת בעלי חיים למוצרי מזון תעודד את המפעלים להקפיד יותר על תקנות צער בעלי חיים, ותיתן לצרכן מידע חשוב לפני שהוא מחליט איזה מוצר לקנות. אני מאמין ומקווה שתהיה למהלך השפעה ארוכת טווח הן על תעשיית המזון והבקרה הפנימית, והן על ההרגלים הצרכניים של כולנו"

לצד הדירוג, ימשיך משרד החקלאות בביצוע ביקורות באופן תדיר במתקני שהיית בעלי חיים. במקרים של ליקויים קשים או אי ציות, פותח המשרד בהליך אכיפה שסופו הוא סגירת המתקן, מידית או לאחר שימוע. בשנים האחרונות ניתן למנות מספר רב של מקרי סגירה זמניים או קבועים של מתקנים בהם נמצאו ליקויים.

(אילוסטרציה: דורון הורביץ – פלאש 90)

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו