סגר על האפרוחים: משרד החקלאות בודד לולים מחשש לסלמונלה

במסגרת הניטור היזום: משרד החקלאות הטיל הסגר על משקי עופות לבשר החשודים בנגיעות בחיידק סלמונלה • משרד הבריאות ממשיך להזהיר על חובת בישול מלא במוצרים מן החי

במטרה לשמור על בריאות הציבור, מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר מנטרים באופן קבוע ושוטף את משקי העופות בישראל, בכדי לוודא, בין השאר, שסלמונלה מזנים מסוימים, כגון אנטריטידיס וטיפימוריום, לא תגיע לצרכן.

במסגרת הבדיקות השוטפות התגלה חיידק סלמונלה מזן טיפימוריום במדגרייה המספקת אפרוחים למשקי בשר העוף. לאחר זיהוי החיידק במדגריה, מבצעים השירותים הווטרינרים של המשרד בדיקות בלולי פטם אשר קיבלו אפרוחים מהמדגריה בה נמצא החיידק.

הלולים אשר קיבלו אפרוחים החשודים כנגועים, הוכנסו להסגר. האפרוחים בתחילת תקופת הגידול, וטרם שווקו למשחטות. אם יאובחנו לולי פטם כנגועים בחיידק, יותר למגדלים ולמשחטות, כמקובל במדינות האיחוד האירופי וארה"ב, לשווק את בשר העוף רק לאחר טיפול תרמי או להמית את הלהקה בלול, תחת פיקוח הדוק של המשרד. שני אופני הטיפול מבטיחים מעבר לכל ספק שהחיידק לא יגיע לנקודות המכירה ולא יסכן את הצרכן.

קרא עוד:
[postim]

ד"ר שמעון פרק, רופא וטרינר ראשי לבריאות העוף בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות: "משרד החקלאות ופיתוח הכפר נוקט בפעולות יזומות ונמרצות בכדי למנוע סכנה לבריאות הציבור ולוודא שהחיידק המסוכן לא יגיע לציבור. איתור הסלמונלה בשלב כל כך מוקדם התאפשר הודות לניטור היזום כחלק מפעולות המניעה של המשרד. חשוב להדגיש כי בישול מוצרים מן החי כראוי משמיד את חיידקי הסלמונלה, ויש להמשיך ולפעול בעניין זה על פי הנחיות משרד הבריאות, הן בצריכת המוצרים והן באופן הטיפול בהם".

.(אילוסטרציה: עבד רחים ח'טיב – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו