שוק הרכב בישראל: כל שנה שיא חדש

בשנת 2015 שבר שוק הרכב בישראל שיא חדש ולראשונה חצה את רף הרבע מיליון • אנליסטים מעריכים: בשנת 2016 ייקבע שיא חדש • מהם מנועי הצמיחה של שוק הרכב? מהן המגמות המסתמנות בשוק? ומי בראש טבלת המסירות? • סקירה מסכמת

שנת 2015 קבעה שיא חדש בשוק הרכב בישראל. למעלה מרבע מיליון מכוניות חדשות עלו על כבישי הארץ. השיא הנוכחי עבר את השיא שנקבע בשנה הקודמת בשישה אחוזים,זאת לאחר עלייה של שלושה עשר אחוזים בין 2013 ל-2014.

וזה עוד לא הסוף. אנליסטים בשוק הרכב סבורים כי שנת 2016 תקבע שיא נוסף בדרך אל היעד של יבואני הרכב: 300,000 יחידות בשנה בעשור הקרוב.

שוק הרכב בישראל הוא אחד השווקים הדומיננטיים שמציג עלייה בגרף המכירות שנה אחר שנה. הסיבות לכך נעוצות במספר גורמים מרכזיים שמובילים את שוק הרכב משיא ישן לשיא חדש.

הגורם המרכזי לעלייה במכירות הוא מתן האשראי והריבית הנמוכה ללקוחות פרטיים. הבנקים בישראל וגופי האשראי -חלק מהחברות מציעות מימון מגופי אשראי שבבעלותם ומחלקים את האשראי הנצרך לרכישת הרכב כמעט בחינם. הלקוח הפרטי עושה את החשבון ואת התוצאה אנחנו רואים בגרפים של סוף השנה. בנוסף, יכולתם של ציי הרכב לספק רכבים לשוק עקב הקיפאון המתמשך בשוק הליסינג המוסדי גורם אף הוא לעלייה במכירות.

קרא עוד:
[postim]

השנה החולפת הצביעה על מספר מגמות בשוק הרכב הישראלי שבעבר התאפיין בעיקר במשפחתומטיות ורכבי מנהלים. לא עוד. שוק הרכב גדל ואתו מספר הסֶגְמֶנְטים. בשנה החולפת ראינו מעבר של צרכנים ממשפחתיות לקומפקטיות ומקומפקטיות לסופר מיני ומסופר מיני למיני. גם רכבי המנהלים מוחלפים בסגמנט הקרוסאוברים שצובר תאוצה משנה לשנה. מגמה נוספת שנראית בשוק היא הגדלת ההיצע של רכבי ה-0 ק"מ שזולים בעשרות אחוזים מרכב חדש מהיצרן. יש לציין, כי הגדלת ההיצע בשוק ה-0 ק"מ פוגעת במספר העסקאות בשוק הליסינג עקב האטרקטיביות שבהן לעומת הכדאיות של שוק הליסינג.

אז מי בראש טבלת המסירות? מי עושה קאמבק? מי מציגה עלייה ומי צונחת?
לפי דו"ח איגוד יבואני הרכב בישראל, במקום הראשון נמצאת קיא עם שיא מכירות של 33,737 יחידות בשנה החולפת, זינוק של לא פחות מ 27% במכירות.

המותג הקוריאני קוטף גם את המקום הראשון בדגם הנמכר ביותר: קיא פיקנטו וגם את המקום השלישי, מלכת הקרוסאובר- קיא ספורטז'. במקום השני נמצאת יונדאי עם ירידה קלה של 0.4%, במקום השלישי – טויוטא קורולה שגם נמצאת במקום השני בדגם הנמכר ביותר. במקום הרביעי – מזדה עם נתון זהה לשנה שעברה ואת המקום החמישי סוגרת מיצובישי עם עלייה של 22%.

מנתוני הדו"ח עולה כי יבואנית הרכב עם הזינוק הגבוה ביותר היא סובארו – עלייה של 76% בשנה החולפת. יבואנית הרכב עם הצניחה הגבוהה ביותר היא פורד שנמצאת בצניחה חופשית של לא פחות מ 75%.

עשירייה רכב

(אילוסטרציה ראשי: משה שי – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו