צעד נוסף להסרת חסמים בתחום הדיור: מתחמי פינוי בינוי יידונו בוותמ"ל

במסלול הוותמ"ל משך הזמן לאישור תכנית קצר משמעותית מהמסלול התכנוני הרגיל • שר האוצר, משה כחלון: "התיקון בחוק הוא צעד משמעותי נוסף בהסרת חסמים, קיצור תהליכי התכנון והבנייה והגדלת היצע יחידות הדיור"

בתזכיר חוק לקידום הבנייה במתחמים מועדפים לדיור שהופץ ביום חמישי האחרון, מוצעים שני חידושים משמעותיים.

החוק הקיים מאפשר להכריז על מתחם מועדף לדיור, רק בקרקע שרובה מקרקעי ישראל או קרקע ביישובי מיעוטים. לנוכח זאת, התיקון מאפשר לממשלה להכריז על מתחם מועדף לדיור הכולל מתחם לפינוי ובינוי, לטובת אישור של מעל 500 יחידות דיור וזאת לאור החשיבות בקידום תכניות להתחדשות עירונית.

הזמן הממוצע לאישור תכניות לפינוי בינוי עומד על כחמש וחצי שנים, דבר המהווה חסם בקידום פרויקטים להתחדשות עירונית. לאור זאת שר האוצר, מוביל תיקון לחוק קידום הבניה במתחמים מועדפים לדיור, אשר הופץ ביום חמישי האחרון, במטרה להביא לכך שזמן אישור התכניות יקוצר משמעותית.

בנוסף, התיקון יאפשר לממשלה להחליט על מתחם מועדף לדיור הכולל קרקע פרטית, ככל שמספר הבעלים בקרקע עולה על 50, ואף אחד מהם לא מחזיק מעל 15% מהקרקע, זאת אם ניתן לתכנן בקרקע 1,500 יחידות דיור לפחות. מטרת התיקון היא להתמודד עם תכניות משמעותיות למגורים, שלא מקודמות בשל חסם הבעלויות הרבות.

קרא עוד:
[postim]

ההחלטה על הכרזת קרקע מרובת בעלים כמתחם מועדף לדיור תינתן פעמיים בשנה, לפי המלצת צוות שחבריו יהיו נציג שר המשפטים, נציג מנהל התכנון ונציג שר האוצר. שר האוצר יקבע בתקנות אמות מידה שוויוניות לגיבוש המלצת הצוות בקרקע מרובת בעלים שיתייחסו, בין היתר, לכמות יחידות הדיור שניתן לתכנן במתחם, מידת התאמתה של הקרקע לתכנון מתארי, מידת הזמינות הצפויה להוצאת היתרי בניה, שיעור יחידות הדיור שהוראות התוספת השישית לחוק התכנון הנוגעת לדיור בהישג יד יחולו עליהן, ושיעור יחידות הדיור לשכירות ארוכת טווח במחיר מופחת ואופן הגשת ההצעות להמלצה על קרקע מרובת בעלים לצוות.

מאז הקמת הוותמ"ל קודמו ואושרו בוועדה תכניות רבות, שכוללות אלפי יחידות דיור. הניסיון מראה כי במסלול הוותמ"ל משך הזמן לאישור תכנית קצר משמעותית מהמסלול התכנוני הרגיל. בשל תרומתו החיובית של החוק להגדלת היצע הדיור באופן מהיר ואיכותי, התיקון לחוק יאפשר להרחיב את סוגי התכניות שניתן להביא בפני הועדה למתחמים מועדפים, ככלי נוסף בהתמודדות הממשלה עם משבר הדיור וההכרח בהגדלת היצע הדירות בישראל.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו