רגולציה לבריאות: הוקמה 'ועדת ליצמן' נגד השמנה

שר הבריאות ח"כ יעקב ליצמן מינה ועדה לרגולציה מקדמת תזונה בריאה • בין בצעדים הנשקלים: סימון תזונתי בחזית האריזה, מיסוי מזון בעל ערך תזונתי נמוך ופיקוח על מחירי מזונות בריאים

העלייה בממדי ההשמנה והתחלואה הכרונית הקשורה בה, מחייבת פעילות משמעותית ברמת המדיניות הלאומית. בשנים האחרונות הושקה התכנית הלאומית "אפשריבריא" המקדמת אורח חיים פעיל ובריא ומעודדת שינוי התנהגות בריאותית, בין היתר באמצעות יצירת סביבה פיזית וחברתית תומכת.

המזון הנצרך על ידי האוכלוסייה הוא בעל השפעה משמעותית על הבריאות ועל איכות החיים. זהו אחד התחומים החשובים בהם ניתן להשפיע על מגמות התזונה של האוכלוסייה ולהביא לשיפור במדדי בריאות רבים.

במסגרת תוכנית "אפשריבריא" מתבצעת פעילות רב מימדית, ואסטרטגיות הפעולה כוללות, בין היתר, שיתוף פעולה עם תעשיית המזון לרה-פורמולציה של מזון, הסברה לציבור, ואף חקיקה באמצעות חוק פיקוח תזונה בריאה במוסדות חינוך.

עם זאת, עדיין נותר כר פעילות נרחב וקיים צורך לשינויים רבים נוספים. מחקרים רבים מצביעים על כך שפעולות אשר אינן דורשות מהלך אקטיבי מצד הציבור הן היעילות ביותר. מדינות שונות בעולם נקטו בחקיקה מקדמת תזונה בריאה, כגון הגבלת כמויות מרכיבים מסוימים במזון, סימון תזונתי של מזון ארוז ומזון הנמכר במסעדות מיסוי מזון בעל ערך תזונתי נמוך.

לפיכך, מינה שר הבריאות ליצמן, ועדה לקדום דיון ולגבוש מדיניות בתחום רגולציה מקדמת תזונה בריאה לטובת הציבור בישראל. מטרת הוועדה הינה לבחון אמצעים שונים בהם ניתן להשפיע על הרגלי התזונה של האוכלוסייה מחד, ולהביא לשינוי הרכב המזון מאידך.

הנושאים שידונו, יהיו, בין היתר: סימון תזונתי בחזית האריזה, מיסוי מזון בעל ערך תזונתי נמוך, סימון ערכים תזונתיים במסעדות, פיקוח על מחירי מזונות בריאים, הגבלת מרכיבים תזונתיים במזון וצעדים נוספים שהוועדה תמצא לנכון.

חברי הועדה הם: מר משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות – יו"ר הוועדה; פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור, משרד הבריאות; הרב אברהם מנלה, מנכ"ל חברה קדישא תל-אביב-יפו; מר ערן יעקב, משנה למנהל רשות המיסים; גב' עינב שמרון, סמנכ"ל הסברה ויחסים בינלאומיים, משרד הבריאות; פרופ' רונית אנדוולט, מנהלת המחלקה לתזונה, משרד הבריאות; מר רן רידניק, רכז בריאות, אגף תקציבים, משרד האוצר; פרופ' איתמר רז, יו"ר המועצה הלאומית לסוכרת; פרופ' איריס שי, חוקרת תזונה ומחלות כרוניות הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן גוריון; גב' עירית ליבנה, מפקחת על תחום הבריאות, משרד החינוך; גב' יפעת שמר, פעילה חברתית בנושא הזנה במוסדות חינוך ובצהרונים; מר רן רבן, החוג לתקשורת, אוניברסיטת תל-אביב; עו"ד גליה שגיא, מנהלת איגוד תעשיות המזון, התאחדות התעשיינים.

(אילוסטרציה: עמוס בן גרשום – לע"מ)

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

שימו לב לחברי הוועדה
הרשימה מעניינת ובפרט מנהל חברא קדישא…

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו