רמאות. שניצל. ומה שבניהם…

רמאות. אוהבים את זה מאד אצלנו בבית. אוהבים?? אתם שואלים, רמאות?! ובכן, כך זה נשמע: "זאת הרמאות?" הוא שואל. "כן" היא מחייכת.

רמאות.
אוהבים את זה מאד אצלנו בבית.
אוהבים?? אתם שואלים, רמאות?!
ובכן, כך זה נשמע:
"זאת הרמאות?" הוא שואל.
"כן" היא מחייכת.
"יצא מוצלח, כמו תמיד"
"מעניין" היא אומרת, "בבית הורי לא אהבו את זה בכלל. אתה נהנה וגם אני התחלתי לחבב את העניין".
"את יודעת במה נעוץ ההבדל? כל השאלה למה אתה ניגש – אם אתה לא יודע שזו רמאות וקיבלת בדיוק את החלק הזה – זה מאכזב עמוקות והורס את כל הטעם. אבל אם אתה יודע שזו הרמאות אז זה נחמד ודווקא מגוון."
היא צוחקת: "עוד יבואו ימים שנשמע את יעקובי מבקש- אמא, תכיני לי רמאות… זר לא יבין זאת!"
מה זו הרמאות הזו?? אני שומעת שאתן שואלות…
לא אמתח אתכן יתר על המידה…
אז… זה בסך הכל הערבוב המטוגן שנוצר משאריות פירורי לחם וביצה כשסיימת לטגן את השניצלים האמיתיים…
רמאות שכזו…
וכעת – קראו מתחילה… רגע. בעצם קודם תכיני שניצלים.
ובכן… איך מכינים שניצל, את בטח יודעת. אבל בכל זאת קבלי ממני כמה טיפים לשדרוג…
בזמן שנותר לנו עד חג החרות הקרב ובא, אנו, עקרות הבית, מחפשות דרכים יצירתיות לחסל את הררי החמץ שנותרו מחג הפורים.
שדרוג הפרורים:
אז אם יש לך ביסלי, דוריטוס, ואפילו שקדי מרק שאת מעוניינת להעלים באלגנטיות, פשוט תגרסי אותם במעבד מזון או הכניסי לשקית ותדפקי אותם עם פטישניצל ותשתמשי בהם כציפוי מקורי, חדשני ומגרה לשניצלים הותיקים שלך…
שדרוג הביצה:
ערבבי בביצה הטרופה עם רוטב צ'ילי, או שום כתוש או ערק. (כן! אל תבהלי. זה נותן טעם עדין ואנין…). והשרי בה את החזה הפרוס שעה או יותר. לילה במקרר? בכלל מעולה.
ושאלת השאלות: איך שומרים על השניצלים פריכים עד ארוחת הצהריים גם אם טגנת אותם בבוקרו של יום?
פשוט מאד. אל תניחי אותם אחד על השני. הכיני מראש משטח גדול כמו תבנית תנור, רפדי בשתי שכבות של נייר סופג והניחי את השניצלים אחד ליד חברו. כשמתקררים כסי בניר סופג וזהו.

אה, וכן. אפשר בהחלט לשמור שניצלים במקרר ולחמם בתנור או במחבת מספר דקות. יוצא טעים מאד.
וכמובן, שדרוג ה"רמאות"…
סיימתי לטגן ונשארה צלחת עם פרורים וצלוחית עם ביצה. חבל לזרוק. מה נעשה?
הכי פשוט: לערבב יחד ולטגן.
רוצה קצת יותר מיוחד? הוסיפי תירס מקופסא, גרדי גזר וקישוא, כוסברה טריה או יבשה והרי לך קציצת ירק לתפארה!
לשוחרות הבריאות שביננו:
ידעת שלא חייבים לטגן שניצלים? אפשר בהחלט לאפות.
חממי תנור לחום בינוני. רפדי תבנית תנור בניר אפיה, רססי או הברישי שמן והניחי את השניצלים אחד ליד השני ומעליהם רססי שוב או הברישי שמן. אפי 8 דקות. הפכי את השניצלים על צידם השני ואפפי עוד 8 דקות.
הוציאי מיד כדי למנוע התייבשות יתר.
יוצא עסיסי ופריך. מנסיון.
תחביאי למי שעוד לא הגיע, אחרת זה ייגמר…
הכנות נעימות לכולנו ושפע של שמחה!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו