המועמד הדמוקרטי סנדרס: נתניהו לא תמיד צודק

בעימות בין המתמודדים הדמוקרטים אמר המועמד היהודי ברני סנדרס כי בסכסוך הישראלי-פלסטיני, נתניהו אינו תמיד צודק. בתגובה הסכימה הגב' קלינטון לדבריו ואמרה כי אין מנהיג אחד צודק אך מדובר במצב קשה

ארבעה ימים לפני הפריימריז הגורליים במדינת ניו יורק, אשר יהיו בעלי משקל משמעותי לגבי זהות המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארצות הברית, נפגשו הלילה, ליל שישי, שני המועמדים הדמוקרטים הילרי קלינטון וברני סנדרס לעימות.

בניגוד לעימותים קודמים, הפעם, הסכסוך בין ישראל לפלסטינים היה במוקד העימות. המתמודד היהודי ברני סנדרס אמר: "יגיע זמן, אם נפעל למען שלום באזור, שבו נצטרך להודות שנתניהו לא תמיד צודק". בתגובה אמרה קלינטון כי "אף אחד לא אומר שמנהיג מסוים תמיד צודק, אבל מדובר במצב קשה. אם אתה רוצה שלום ומנסה לייצר תנאים עבורו בזמן שיש קבוצה בתוך עזה שלא רוצה בקיומך, זה אתגר רציני".

בהתייחסות לדברי סנדרס, לפיה "בעזה נהרגו עשרת אלפים בני אדם", אמר אמש בעימות כי "כמי שבילה שנים רבות כילד בישראל ויש לו משפחה שם – כמובן שיש לישראל זכות להגן על עצמה ולחיות בשלום. אין כאן ויכוח. אבל אני מאמין במילים שאמרתי. לישראל יש כל זכות להילחם בטרור אבל עשרת אלפים אזרחים נפצעו ו-1,500 נהרגו בעזה ב-2014. לא רק אני אלא מדינות רבות בעולם יגידו שזו הייתה מתקפה לא פרופורציונלית".

לדברי סנדרס, "כמישהו שהוא 100% בעד ישראל, בטווח הארוך אם ברצוננו להביא אי פעם שלום לאזור הזה, שראה כל כך הרבה שנאה ומלחמה, עלינו להתייחס לפלסטינים בכבוד ובהגינות. הרבה מהשטח בעזה לא נבנה מחדש אחרי המלחמה, לרבות בתים, מרכזים רפואיים ובתי ספר. כעת בעזה, האבטלה עומדת על 40%. אני מאמין שעל ארצות הברית ועל העולם לעבוד יחד כדי לעזור לפלסטינים. זה לא הופך אותי לאנטי-ישראלי".

קלינטון, בתגובה, הזכירה: "אני ניהלתי את המשא ומתן על הפסקת האש בנובמבר 2012, עם מורסי במצרים, עבאס ונתניהו. אני יכולה לומר לכם שישראל לא מחפשת סוג כזה של התקפות, הם לא מזמינים רקטות שיפלו על בתיהם. הם לא מאמינים שצריכה להיות התססה תמידית מצד חמאס, בסיוע איראן. אחרי זמן רב שבו הם ספגו טילים, ולא מצאו מישהו לדבר איתו שם, הם פנו אליי בחשש שיאלצו להיכנס שוב לעזה, והגעתי מיד. אני לא יודעת איך אפשר לנהל מדינה כשאתה כל הזמן תחת איום".

"זה לא אומר שאתה לא לוקח מקדמי זהירות, זה לא אומר שלא צריך לעשות כל מה שאנחנו יכולים כדי להגיע לפיתרון שתי המדינות", הוסיפה המועמדת. "אם יאסר ערפאת היה מסכים עם בעלי ב-1999 להצעה של אהוד ברק, הייתה היום מדינה פלסטינית".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו