ריבת חלב. ניסית פעם?

ריבת חלב הוא ממרח מתוק הנוצר על ידי הרתחה של סוכר וחלב. ריבת חלב משמשת כמרכיב או תוסף בגלידות, עוגות ומיני מתיקה שונים.

המאכל המזוהה ביותר עם ריבת חלב הוא העוגיות הארגנטינאיות  אלפחורס, העשויות כמעין כריך של שתי עוגיות וביניהן ריבת חלב.

אני מכינה ריבת חלב במיוחד למילוי עוגיות האלפחורס, נכון שנראה שהעבודה קשה ומייגעת ושכדאי לקנות ריבת חלב מוכנה, אבל אם תטעמו את ההבדל בין הריבה הקנויה לריבה שהכנתם בעצמכם, לא יהיה לכם לרגע ספק מה טעים יותר.

הכמות שיצאה לי לאחר שעתיים על הגז 933 גר' של ריבה בצבע חום יפה וריח של טופי .

אז , כן העבודה כדאית.

מה צריך?

3 כוסות מים

2.5 כוסות סוכר

2 ליטר חלב

 

¼ כפית אבקת סודה לשתיה מהולה ב1/4 כוס מים קרים

ומה עושים?

להרתיח בסיר גדול מים וסוכר, בסיר נוסף להרתיח את החלב כאשר החלב רותח לשפוך אותו בזהירות לסיר המים, לערבב את החלב עם המים להוסיף סודה לשתיה מהולה ב1/4 כוס מים ולערבב.

עכשיו נשאר לערבב ולהשגיח שלא יגלוש , להוריד מעט את הלהבה ולערבב מידי פעם, החלב יצטמצם לאט , לאט ולאחר כשעה וחצי שעתיים יהפוך צבעו לחום ,הריבה מוכנה כאשר מרימים את הכף והנוזל נשפך באיטיות , לצנן מעט להעביר לצנצנת מעוקרת.

למתכונים נוספים לחץ כאן

ריבת חלב 1

הכתבות המעניינות ביותר

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
4 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

נראה טעים!!!
מקווה לנסות את זה לשבועות בעז"ה…

עשיתי את זה וזה ניראה מים בצבע אפילו אחרי לילה במקרר
יש למישהו רעיון איך זה יהיה ריבה???
תודה רבה!!!

אם המתכון הוכן ע"פ ההוראות בדיוק, זה אמור לצאת טוב. אני יוצאת מנקודת הנחה שאם כתבת מים עם צבע הכוונה לחלב שקיבל צבע קצת חום.
כנראה שלא השארת מספיק על הגז במצב של רתיחה עדינה עד לצמצום הנוזל, אני מציעה להוציא מהמקרר ולשים על הגז לרתיחה, להוריד את האש ופשוט להתחיל את התהליך של צימצום הנוזל ע"י רתיחה עדינה וערבוב מידי פעם, זה צריך לקחת בערך שעה וחצי שעתיים עד לצמצום.

בהצלחה

יפה מאוד , נשמע טוב ,אני אנסה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו