מחירי העופות ירדו בחמישים אחוז; מדוע הצרכן לא נהנה?

בשל שינויים בתקנות, מגדלי העופות מוכרים למשווקים על פי מחיר של פחות מארבעה שקלים לקילו, אך המכיר לצרכן נשאר בסביבות 19 ש"ח לקילו • המגדלים זועמים, הצרכנים משלמים ויש מי שעושה מכך הון

בשנה האחרונה, בעקבות ביטול ההסדרים בענף הפטם, ירד המחיר אותו מקבלים מגדלי העופות בעשרות אחוזים, אולם ירידת המחירים נעצרה ברשתות השיווק שהגדילו את פערי התיווך והצרכנים לא הרוויחו מכך דבר.

ההסדר קבע כי למועצת הלול סמכות לחלק מכסות גידול למגדל העופות ובכך לשלוט בהיצע ובמחיר של העופות. הסדר שהוביל לכך שמחירי העופות לצרכן עלו בכ-25% בשנתיים ובוטל בחודש יולי בשנה שעברה.

כעת טוענים המגדלים כי ביטול ההסדר גרם לקריסת המחיר אותו הם מקבלים ובחלק מהמקרים אינו מכסה מחצית מהוצאות הגידול. "מדובר במצב שמסכן את עתיד הענף והמגדלים". אמר מזכיר ארגון מגדלי עופות, מוטי אלקבץ.

מועצת ארגון מגדלי עופות התכנסה לדיון חירום והחליטה להסמיך את מזכירות הארגון להוביל להסדר מגדלים חדש כדי לווסת את כמויות העופות ולמנוע קריסת מגדלים. לדברי מוטי אלקבץ, "מדובר בהסדר בין מגדלים שמותר לפי חוק ומטרתו לשמור על הענף. כוונתנו להמשיך ולספק עופות למשווקים ולציבור במחיר הוגן, כפי שהתחייבנו בפני שר האוצר, משה כחלון, אולם לא נוכל להמשיך את תהליך ההתאבדות הכלכלית שקורה כעת".

על פי נתוני ארגון מגדלי עופות עלות ייצור של עוף מגיעה ל-5.70 שקל לק"ג. "בחודשים האחרונים נעשו עסקאות מכירה בלית ברירה במחירים של 4-5 שקלים ואף 3.50 שקל לק"ג, מחיר הפסד שיביא לטענתם להתמוטטות של מגדלים. למרות זאת המחיר לצרכן נותר כמעט ללא שינוי, כ-19 שקל לק"ג עוף שלם, להוציא מבצעים נקודתיים", ציינו בארגון.

ארגון מגדלי העופות קורא לרשתות השיווק להוזיל באופן מיידי את מחיר בשר הפטם, בהתאם לעלויות הנמוכות אותם הן מקבלות מהמגדלים ומהמשחטות וכך לאפשר לצרכנים ליהנות מהשינויים בענף, ולהביא להגדלת הצריכה שתאזן באופן חלקי את היצור הגדל.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

זה לא יאומן איך עושים כסף על חשבון זה שאין לו…

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו