דיון הלכתי: מי אמור לשלם עבור קייטנות הילדים?

שאלה מעניינת נידונה בבית הדין הרבני הגדול בחיפה. האם אב גרוש צריך לשלם גם את הוצאות קייטנות הקיץ עבור בנו? ומה הדין באבא אשר חתם כי יממן את הקייטנות?

מחירי הקייטנות המאמירים העסיקו השבוע את דייני בית הדין הרבני האזורי בחיפה שנדרשו לכתוב פסק דין ארוך ומנומק באשר לעלות קייטנות הקיץ.

בעוד חוק חינוך חובה מכסה את רוב עלויות החינוך בכל ימות השנה, הקייטנות ממומנות על ידי ההורים. במקרה של הורים גרושים מתעוררות מחלוקות בעניין המימון – האם הוא נכלל בדמי המזונות השוטפים או שיש לחייב את האב בנפרד.

בהסכם הגירושין של זוג מחיפה נאמר כי "את התשלום עבור הקייטנות בתקופת החופש הגדול מתחייב הבעל לשאת לבדו ועל חשבונו בלבד". אשר על כן רשמה האישה את שני ילדיה לשני מחזורי קייטנות יקרים והבעל נדרש לממן ארבעה מחזורי קייטנות בעלות של אלפי שקלים. הבעל סירב ופנה לבית הדין הרבני. באמצעות בא כוחו הסביר כי המילה 'קייטנות' ברבים פירושה קייטנה אחת לשני הילדים ולא שתי קייטנות לשניהם.

בא כוחו סיפר כי הבעל שוטר במקצועו והוא קיבל על עצמו לשאת במחיר הקייטנות לבדו ולא להתחלק בכך עם האישה, מאחר ומשטרת ישראל מסבסדת לו את מחירי הקייטנות אבל רק עבור מחזור קייטנה אחד לכל ילד.

אב בית הדין הרבני בחיפה הרב מימון נהרי והדיינים הרב יוסף יגודה והרב יצחק רפפורט ישבו ארוכות על המדוכה. הדיינים פרסמו פסק דין המשתרע על פני עשרות עמודים החובקים את הפסיקה בדיני ממונות ובדיני גירושין, ובסופו של דבר קבעו כי ההסכם שאושר בבית הדין אינו מחייב את האב בתשלום של יותר מקייטנה אחת לכל ילד בכל שנה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו