המפכ"ל מאשים: "מדליף המסמך רצה להכפיש את המשטרה"

דיון טעון בועדת הפנים של הכנסת בסוגיית 'מסמך יצחקי' • המפכ"ל הדף את הביקורת וגונן על המשטרה: "מצדיק את 'מסמך יצחקי'. הוא מוצג הפוך ממה שהוא, זה בסך הכל הליך בקרה פנימי"

בצל הביקורת הציבורית הנוקבת נגד המשטרה התייצב הבוקר המפכ"ל, רוני אלשיך, בועדת הפנים של הכנסת לדיון מיוחד במסמך המכונה 'מסמך יצחקי'. אלשיך הדף את הטענות נגד המשטרה בענין המסמך, זעם על הפרשנויות שהעניקו לקיומו גורמים שונים והאשים את המדליפים במניעים פסולים.

"כל הלחצים שמופעלים על המשטרה הם על ידי התקשורת, לא הופעל לחץ מפוליטיקאים. למשטרה אסור ליזום איסוף מידע על חברי כנסת. יש איזונים ובלמים, במקרה של המשטרה אלו היועץ המשפטי והפרקליטות. אנו לא יוזמים איסוף, אבל מגיעים הררי מידע על חברי הכנסת. להגיד לכם שהרוב זבל? כן. הרוב זבל", פתח אלשיך את דבריו.

אלשיך הוסיף: "כאשר פותחים בחקירה יש לזה משמעות ציבורית, אבל כשמגיע מידע חובה עלינו לבדוק האם יש בו משהו. אם זה זבל עלינו לעצור את השימוש במידע. אם לא כל היום יהיו חקירות. תפקידנו להפעיל שיקול דעת. כאשר מגיע משהו עם מהות ובשר המחייב בדיקה אנחנו לא יכולים ליזום בדיקה. אנחנו הולכים איתו ליועץ ומקבלים המלצות להמשך.

עוד בנושא:

החרדים, מסמך יצחקי וראשות השב"כ: רוני אלשיך מדבר על הכל

כאשר אנחנו נמצאים במשטרה ענקית של 30 אלף שוטרים, יש דברים שיכולים ליפול בין הכיסאות. כל דבר שנאמר בחקירה נרשם במחשב אבל יש דברים שיגיעו ולא יגיעו ליועץ המשפטי. לכן כאשר מגיע מידע מהותי שצריך לעבור ליועץ ולפרקליט צריך לוודא שיש תהליך בקרה סביר שלא מאפשר למידע הזה ליפול בין הכיסאות".

לדבריו, "צריך להיות תהליך בקרה כדי שלא יווצר מצב שיש מידע מהותי שנאגר במשטרה שלא מדווח. זה בדיוק התהליך. הפוך מאיך שמציגים את המסמך שאוספים מידע על חברי כנסת. כדי שלא יווצר מצב שהיה מידע שראוי היה לדווח עליו ומשום מה הוא לא הועבר לבעל הסמכות.

כאשר עולה משהו לא הולכים למסמך, הולכים לתיק ומאחזרים את כל מה שבמחשב. במסמך הספציפי היה לאותה נקודת זמן על מנת לראות שאין בעיה. לראות שאין עוד דברים שיצוצו קדימה. שכל מה שמדווח מדווח. האם ייתכן שתהיה דרך אחרת לבצע את הבקרה? אני חושב שכן ואנחנו מגבשים עם היועץ המשפטי דרך אחרת לאור איך שזה נתפס".

את דבריו סיכם אלשיך בכל ש"אם המסמך לא היה מודלף זה לא היה מעניין אף אחד איך המשטרה מבצעת בקרה פנימית. המסמך הוא בקרה כדי לראות שאנחנו עומדים בדרישות היועץ המשפטי. בסופו של דבר כיוון שזה יכול להתפרש לא נכון ראוי שנשנה את צורת הבקרה. מטרת מדליף המסמך הייתה שהמשטרה תוצג בצורה בעייתית".

עוד בנושא:

שמו של השר ארדן מופיע ב"מסמך החכי"ם" של משטרת ישראל

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו