טופו הוא מאכל שמקורו במזרח אסיה, העשוי מחלב סויה שעבר תהליך של גיבון (בדומה לאופן בו גבינה מיוצרת מחלב). טופו הוא מזון בסיסי בארצות מזרח אסיה כגון סין, יפן, תאילנד ועוד, שם הוא מוגש לצד אורז לבן מוקפץ ברוטב, או מוקפץ יחד עם אטריות ועוד.
אם לא ניסית לבשל טופו עד היום, זו ההזדמנות להתנסות במשהו חדש:
טופו מוקפץ עם אטריות רחבות, פטריות, ברוקולי ושעועית ירוקה
מצרכים (ל-2 מנות):
125 גרם אטריות ביצים רחבות וארוכות (לטבעוניים: ניתן להשתמש באטריות אורז)
100 גרם טופו חתוך לקוביות 2X2
1 בצל בינוני חתוך גס
1/2 חבילת פטריות
2 כוסות פרחי ברוקולי (משקית קפואה)
1 כוס שעועית ירוקה (משקית קפואה)
תיבול: 3 כפות גדושות רוטב סויה, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, פלפל שחור גרוס גס
אופן הכנה:
-מכינים את האטריות לפי הוראות ההכנה (בדר"כ 6-7 דקות במים רותחים) ומעבירים למסננת. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים (על מנת שהאטריות לא תדבקנה זו לזו).
–במקביל, מטגנים במחבת עם מעט שמן את קוביות טופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
-באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את הברוקולי והשעועית הירוקה ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מחזירים למחבת את הטופו ואת האטריות, מתבלים ומערבבים היטב. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.