מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: קציצות ירק מטוגנות לסעודה ראשונה, ג'חנון מסורתי לסעודה שניה ובננות מטוגנות להכנה לסעודה שלישית

סעודה ראשונה

קציצות תירס וירקות – טעימות וקלות להכנה

קציצות טעימות וקלות להכנה

חומרים

1 קופסא תירס(שימורים)

2 גזר מגורד במעבד מזון או פומפיה עבה

1קישוא מגורד במעבד מזון או פומפיה עבה

גבעולי בצל ירוק קצוץ

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

11/2 כוסות קמח

2 כפיות א. אפיה

2 ביצים

הוראות הכנה

לשים בקערה את כל החומרים למעט הקמח, לערבב היטב להוסיף את הקמח ולערבב עד שכל הקמח נבלע בבלילה, לחמם מחבת עם מעט שמן לקחת בכף מהבלילה ולטגן צד אחד ולאחר מכן צד שני, להוציא לשים את הקציצות על נייר סופג ולהעביר לצלחת הגשה.

סעודה שניה

ג'חנון – מאפה מסורתי מהטבח התימני

ג'חנון בשבת בבוקר עם ביצה קשה רסק עגבניות וסחוג

אני מכינה כמות גדולה שמספיקה לי לשתי שבתות.

טמפ' התנור משתנה מתנור לתנור, אם אתם יודעים שחום התנור גבוה יותר בתחתית, שימו בתחתית הסיר 2 פרוסות לחם, ומעל נייר אפיה ואז סדרו את הג'חנון.

חומרים

2 קלו קמח

2.5 כפות מלח

5 כוסות מים + 1 לסרוגין

2.5 כפות דבש

1 כף סוכר

2 מרגרינה

הוראות הכנה

לנפות את הקמח לקערה גדולה לשים מלח וסוכר

להמיס את הדבש בכוס מים פושרים, להוסיף 4 כוסות נוספים וללוש לבצק , אם הבצק יבש מידי להוסיף מעט מים לסרוגין ולהמשיך ללוש, לתת לבצק לנוח 10 דקות בערך להרטיב את היד ושוב ללוש, לחזור על הפעולה כ – 4 פעמים.

לכסות את הקערה ולתת לבצק לנוח כשעתיים

לאחר מכן, לקרוץ עיגולים בגודל של תפוז למיץ במגש עם קמח יוצאים כ- 22-24 עיגולים, לתת לנוח כשעה , להמיס מרגרינה , לקחת עיגול אחד לשמן את משטח העבודה ולפתוח את הבצק דק , דק לשמן את הבצק עם מעט מהמרגרינה המומסת

לקפל צד אחד לכיוון האמצע, לקפל את הצד השני לכיוון האמצע גם כן, לשמן שוב במעט מרגרינה מומסת ,לגלגל את הבצק לגליל לשים בסיר של ג'חנון, לסדר אותם כך שכל שכבה פונה לכיוון אחר (ראה תמונה מרכזית), כך להמשיך עם כל העיגולים, את הסיר להכניס לתנור בטמפ' של 140 מעלות  ללילה כ- 10-12 שעות .

סעודה שלישית

קינוח ייחודי – בננות מטוגנות.

הפרי המוכר משתדרג והופך ליצירה מופלאה בטעמה!

כל כך טעים וכל כך קל להכנה, ניתן להגיש עם כדור גלידה או עם סירופ שוקולד מעל.

חומרים

3-4 בננות לא רכות מידי

2 ביצים

3 כפות סוכר

1 כוס קמח מנופה

½ כוס מים

הוראות הכנה

לערבב בקערה את כל החומרים לבלילה חלקה ללא גושים, לקלוף את הבננות לחצות את הבננה לאורכה ולאחר מכן כל חצי  לחתוך לחצי.

את הבננות לטבול בבלילה, לחמם מחבת עם מעט שמן או להמיס חמאה ולשים את הבננות הטבולות במחבת, להזהיב מכל צידי הבננה , לשים בצלחת עם נייר סופג ולאחר מכן בצלחת הגשה.

ניתן לפזר מעל, קוקוס, שוקולד מומס, אגוזים כתושים, מייפל או אבקת סוכר.

 

 למתכונים נוספים

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו