בראוניז שוקולד ופרג – ריבועים נימוחים וממכרים…

מתכון נפלא ומתפיע - הבראוניז המוכרים משתדרגים באמצעות הפרג! מתאים גם לרגישים לגלוטן - ללא קמח. נימוח, טעים וממכר...

בראוניז שוקולד ופרג

בראוניז שוקולד ופרג ללא גלוטן – ברכתו שהכל

בראוניז שוקולד ופרג

תבנית מלבנית 22X31

מצרכים (כ-30 יחידות בראוניז):4 ביצים

כוס סוכר

100 גרם שוקולד מריר

2/3 כוס שמן

כוס פרג טרי טחון – 100 גרם (*יש להשתמש רק בפרג טרי)

4 כפות אבקת קקאו

חצי כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 22X31.

-מניחים בקערה את קוביות השוקולד המריר עם השמן וממיסים במיקרוגל (כ-30 שניות). מערבבים לתערובת חלקה ומצננים.

-מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כדקה (למי שאין מיקסר- ניתן לערבב גם ידנית עם מטרפה או כף). מוסיפים את תערובת השוקולד. מערבבים בקערית את הפרג עם הקקאו ואבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית מלבנית משומנת.

-אופים בתנור במשך כ-25 דקות. נועצים קיסם- אם יוצא יבש או פירורי זה מוכן.

-מוציאים מהתנור, מניחים לעוגה להתקרר לגמרי וחותכים לריבועים בגודל 4X5 ס"מ.

*הבראוניז יוצאים מעט נמוכים (בגובה של כ-3 ס"מ).

לגבי פרג..

מומלץ לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם. לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.

מומלץ להשתמש בפרג הטחון מיד לאחר טחינתו. פרג שטחנתם מומלץ לשמור במקפיא בשקית ניילון אטומה.



 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו