רמטכ"ל סין מבקר לראשונה בישראל

הרמטכ"ל הסיני הגנרל צ'ן בינגדה היגע לביקור ראשון של רמטכ"ל סיני בישראל ונפגש עם הצמרת הביטחונית והמדינית של ישראל, וביקר במזיאון יד ושם בירושלים.

בפעם הראשונה מאז כינון היחסים בין שתי המדינות ב-1992, מבקר רמטכ"ל סין בישראל. הגנרל צ'ן בינגדה נועד בתל אביב עם שר הביטחון אהוד ברק, ועם הרמטכ"ל רב-אלוף בני גנץ.ובירושלים נפגש עם הנשיא שמעון פרס, עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, וכן ביקר במזיאון יד ושם בירושלים.

בפגישת שר הבטחון והרמטכ"ל השתתפו בנוסף ראש אגף התכנון האלוף אמיר אשל, ומפקד המכללות, האלוף גרשון הכהן. במהלך הפגישה דנו המשתתפים בתמונה האזורית, הקשרים עם הרשות הפלסטינית, המצב בפקיסטן, איראן והמאבק בטרור העולמי.
השר ברק אמר לרמטכ"ל הסיני, "אנחנו שני עמים עתיקים עם היסטוריה והשפעה עצומה על הציוויליזציה העולמית, סין היא יבשת וישראל בקושי מופיעה על מפת העולם. ישראל כל כך קטנה, שאין מקום לכתוב את שמה על שטחה ולכן נאלצים לכתוב את שמה בים".

יצויין כי בעשור האחרון ביטלה ישראל עסקת נשק עם סין בעקבות לחץ אמריקני כשבמקביל סין התקרבה לאיראן, למרות הלחץ האמריקני, סין היא השותפה השלישית בגודלה עם ישראל בכל הנוגע למסחר, אחרי ארצות הברית וגרמניה.

גורם ביטחוני בכיר התייחס הבוקר לחשיבות הביקור של הרמטכ"ל הסיני ואמר, כי "מאז שנת 2007 חלה התחממות במערכת היחסים עם הסינים. לאחרונה ביקר שם שר הביטחון והביקור הוגדר כמוצלח מאוד. אין כוונה לשנות את הסטטוס קוו לגבי מכירות הנשק, ובפרטי הביקור עודכנו כל מי שצריך, כולל הידידות הגדולות שלנו. עם זאת, לא ניתן להתעלם מעוצמתה של סין וחשיבותה האסטרטגית. אנחנו מייחסים חשיבות רבה לביקור ולמשמעויות הנלוות שלו".

בשנים האחרונות התחזק הקשר הכלכלי בין ישראל לסין, במיוחד אחרי ביקורו של ראש הממשלה דאז, אהוד אולמרט, בסין. מאחורי הקלעים נרקמת עסקה גדולה לשיתוף פעולה בין התעשייה האווירית בישראל לזו שבסין בבניית מטוסי מנהלים. גורם ביטחוני ציין כי העסקה לא בעלת גוון ביטחוני ומדובר בעסקה אזרחית לחלוטין.
צילום: פלאש 90

[nggallery id=28]

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו