מאפה בצק עלים עם תפוחי עץ וריבה
מה צריך?
1 חבילת בצק עלים מופשר לגמרי (רצוי לילה במקרר)
4 תפוחים פרוסים
8 כפות ריבה משובחת בטעם מועדף
כפית סוכר
כפית קינמון
ביצה
מה עושים?
לחמם תנור ל180 מעלות
חותכים את הבצק למלבנים,
חורצים עם סכין "מסגרת" למלבן במרחק 1 ס"מ מהקצה, חיתוך עדין.
מורחים ריבה בנדיבות
מסדרים את פלחי התפוחים על הריבה,
מפזרים סוכר וקינמון.
הניחו את המלבנים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
משחו בביצה טרופה
והכניסו לתנור מחומם 180 מעלות למשך 25 דקות.
צננו.
לזילוף – לא חובה:
150 גרם אבקת סוכר
חלב 3-4 כפות
לערבב לעיסה סמיכה ולזלף על המאפים.
בהנאה!
רוצים לראות את המתכון? בבקשה:
מהמם!
עדיף עם אוכמניות- קונים מלית אוכמניות, וזה טעים פחד עם תפוחים!
מנסיון