היום שאחרי חשיפת הפרוטוקולים: ועדת חקירה, מאגר גנטי ופתיחת קברים

חשיפת הפרוטוקולים - היום שאחרי: בצל הטענות ל"טיוח" ו"מחיקת ממצאים", מבטיח רה"מ להקים ועדת חקירה פרלמטרית שתביא לפתרון השאלות שעדיין נותרו פתוחות • הצעת חוק שהגיש ח"כ מקלב עשויה לסייע בענין • ויש גם דרישה לפתיחת קברים

אז מה עכשיו? לאחר הגל הראשון של חשיפת הפרוטוקולים, קריאת העדויות הקשות ועיכול המידע הכואב, נשמעות טענות רבות בדבר טיוח וחוסר הרלוונטיות של הפרוטוקולים שנחשפו ביחס לפתרון השאלות הקשות (ראו כאן בהרחבה).

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מודע לטענות בנושא ומבטיח לקדם ככל הניתן הקמת ועדת חקירה שתביא למיצוי מלא של כל השאלות הבלתי פתורות – כך חושפת חברת הכנסת נאוה קורן בראיון לאתר NRG.

לדברי קורן, "הסרת החיסיון הוא נדבך ראשון בפתרון הפרשה. יש עכשיו 500 אלף מסמכים גלויים ואפשר דרכם לחקור את כל העדויות, ספר הלידות, ספר הנפטרים וספרי אשפוז של בתי חולים שהיו אז בידי הוועדות. אבל עדיין יש המון סימני שאלה. החוסר בהתאמות במסמכים זועק…רק ועדת חקירה שתוקם כעת תוכל לרכז את העבודה שנעשית בנושא ותביא לראשונה, 60 שנה אחרי, לגילוי האמת".

//www.jdn.co.il/news/politics/700462

קורן הוסיפה: "אנחנו נחקור את הפרוטוקולים ונוביל את פרויקט מאגר הדנ"א שהתחלתי עם חברה פרטית, לפני שהורים ואחים ילכו לעולמם כדי שנוכל לבדוק ולבצע התאמה…מאומצים מגיעים אלי ורוצים לדעת מי הם. בתיקי האימוץ שלהם יש מסמכים שנראים מפוברקים לחלוטין והם כבר בני 60. הם רוצים לדעת מי ההורים הביולוגיים שלהם".

עוד גילתה קורן "יש משפחות רבות שאמרו שהילדים קבורים במקום זה או אחר, הגיע הזמן לפתוח את הקברים ולראות אם יש בהם מישהו והאם יש התאמה בין השם שעל המצבה לנקבר". נדגיש כי יתכן והדבר מנוגד להלכה ואין בדיווח משום הבעת עמדה בנושא.

בתוך כך, יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה ח"כ אורי מקלב הגיש הצעת חוק בשיתוף ח"כ נורית קורן וח"כים נוספים אשר מעגנת הקמת מאגר גנטי למציאת קשרי משפחה כמענה לפרשת "ילדי תימן".

במסגרת הצעת החוק יוכלו הורים, ילדים, אחים ובני משפחה נוספים שמצאו כי הם קשורים בפרשה וסבורים שקרוביהם נותרו בחיים, להצטרף למאגר שיוקם במשרד הבריאות ובמסגרתו תבוצע הצלבה למציאת קשרי משפחה.

הרעיון להקמת המאגר עלה במהלך דיוני ועדת המדע והטכנולוגיה שבראשותו. בדיון מיוחד בנושא שערכה הוועדה בחודש יוני האחרון, ציינו גורמי מקצוע ובתי הדין הרבניים כי אין מניעה מבחינתם להקמת המאגר, וח"כ מקלב הודיע כי יקדם את החקיקה בהקדם.

יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה, ח"כ אורי מקלב: "עם חשיפת חומרי הארכיון התחדד עוד יותר הצורך בהקמת מאגר גנטי, בהנחה ובתקווה שיגלו קצות חוט במסמכים הללו, בלי מידע גנטי לא נוכל לעשות את הצעד הבא של איחוד הורים, ילדים ואחים. אנו מחויבים לנושא כחברה וכמדינה, ואני קורא לממשלה להירתם ולהקים את המאגר בטרם יהיה מאוחר".

//www.jdn.co.il/news/israel/782670

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו