בסוף התענית – פנקייק אפוי עם תוספות מפנקות

מתלבטים מה לאכול בסוף היום? פנקייק'ס אפויים עם הפתעות קטנות ומתוקות. הנה, כבר החלטתם.

פנקייק אפוי

פנקייקים קטנים אפויים בתנור עם תוספות טעימות

פנקייק אפוי

מצרכים (כ-24 מיני פנקייק):ביצה גדולה

3 כפות גדושות סוכר

3 כפות שמן

חצי כפית תמצית וניל

כוס חלב או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה

כוס קמח תופח

תוספות לבחירה: שוקולד צ'יפס, מקופלת קצוצה, ממרח שוקולד, בננה קצוצה, תותים קצוצים, פירות יער קפואים קצוצים.

אופן הכנה:-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (מומלץ להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון).

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם הפנקייקים עלול להפגע).

-יוצקים כף מלאה מהתערובת לכל שקע (זה נראה מעט אבל זה תופח). מפזרים תוספות לפי הטעם ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*הערה: הפנקייקים יוצאים בעובי כ-1 ס"מ. אם רוצים אותם יותר עבים אפשר לצקת כף וחצי מהתערובת לכל שקע (קחו בחשבון שהכמות תהיה קטנה יותר וזמן האפיה עשוי להתארך ב-5 דקות).  אם יש לכם תבנית מאפינס של 12 שקעים, אפשר להכין בפעמיים. חשוב לשמן את השקעים בשתי הפעמים.

 

אפשר להכין גם ללא תוספות ולהגיש עם סירופ מייפל.

פנקייק אפוי

רוצים פנקייק אחר?
קרדיט:  www.10dakot.co.il

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו