קישואים ממולאים – ריח נפלא של בית חם!

קישוא ממולא הוא מסוג המאכלים שמחזירים אותנו לבית של סבתא - חם, ריחני ומלא ברוטב עסיסי!

קישואים ממולאים – ריח נפלא של בית חם!

את הקישוא ניתן למלא במלית בשר או ירקות , כאשר אני מכינה רול בשר וירקות אני מכינה מראש כמות גדולה של מילוי בשר ומקפיאה חלק למאכלים נוספים.

גם את הירקות המאודים לבלינצ'ס ירקות אני מכינה בכמות כפולה ומקפיאה, זה מצמצם את זמן ההכנה. כך שכאשר החלטתי להכין ממולאים נשאר לי להחליט אם תהיה זו  מנה פרווה או בשרית ולהוציא מהמקפיא את הקופסא המתאימה.

חומרים

8 קישואים שטופים וחתוכים לחצי

למלית

ירקות מאודים או מלית בשר

1 כוס אורז לבן שטוף

מעט מלח

מעט פלפל שחור

לרוטב

1 בצל יבש גדול קצוץ

2 שיני שום קצוץ

תוכן הקישואים

4 כפות רסק עגבניות

½ כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפיות מלח

מעט שמן

2 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

להוציא בזהירות את תוכו של הקישוא שישאר חלל ריק , לשים בקערה את מלית הבשר או הירקות המאודים להוסיף כוס אורז ,לקצוץ מעט מתוכן הקישוא ולהוסיף לקערה , מעט מלח, פלפל שחור לערבב היטב ולמלא את הקישואים.

בסיר נמוך ורחב לשים מעט שמן להשחים את הבצל, להוסיף שום ואת שארית תוכן הקישוא לבשל תוך כדי ערבוב עד שהקישוא משחים מעט, אם נשאר מעט מהמלית אז להוסיף לסיר ולערבב, להוסיף רסק עגבניות, תבלינים , מלח ומים לערבב היטב לטעום, לתקן תיבול ולהכניס פנימה את הקישוא הממולא, הרוטב צריך לכסות את הקישוא אבל לא יותר מידי שהתבשיל לא יצא נוזלי. להביא לרתיחה, לכסות את הסיר להוריד את האש ולבשל עוד כ- 30 דקות.

רוצים מאכלים נוספים עם קישואים? כנסו ל"אנשים ודברים טובים"!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו