2 מתכונים לפלאפל שאתם חייבים לנסות

רוצים להכין את הכדורים הפריכים והעסיסיים בעצמכם? תתפלאו כמה שזה פשוט. הנה 2 מתכונים מנצחים להכנת פלאפל. בתיאבון!

— המתכון של חני כהן, מסעדת רוקיטה —

רכיבים:
2 כוסות גרגירי חומוס לא מבושלים
1 כוס פירורי לחם
1/2 צרור פטרוזליה
6 שיני שום גדולות
חצי כפית כמון
חצי כפית אבקת סודה, קורט מלח.
1שמן לטיגון עמוק

אופן הכנת פלאפל ביתי:
משרים את החומוס לילה שלם עם אבקת סודה לשתיה ומעט מלח, מבשלים עד לריכוך וטוחנים את החומוס, לעיסה מוסיפים את הלחם שגם אותו משרים וטוחנים במעבד מזון.
מוסיפים את שאר החומרים למעבד המזון , זה הזמן להוסיף עוד חצי כפית סודה לשתיה ומלח לפי הטעם.
מחממים את השמן ומטגנים את כדורי הפלאפל.

— המתכון של אלי מנחם, מסעדת רודריגז —

80 כדורים/ 15 מנות פלאפל
מצרכים:
1 ק"ג חומוס מושרה לילה שלם במים קרים
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
10 שיני שום
רבע חלה של שבת מושרת במים
תבלינים: מלח. פלפל .כמובן. תבלין גריל עוף. צילי גרוס.
2 ליטר שמן לטיגון

אופן ההכנה:
טוחנים את כל המצרכים. במעבד מזון או במטחנת בשר לתערובת גרגירית . לא טחון מידיי.
מתבלים .
מניחים בצד לחצי שעה
מכדררים במכונת פלאפל ידנית עם כף.
ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
יום עצמאות שמח

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
6 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

לא מתאים לאתר הסיום של יום עצמאות שמח

למה לא מתאים

לא צריכים להוסיף ביצים? איך העיסה מחזיקה ?

במתכון השני לא מבשלים את החומוס?

איפה ראית שזה לא מתאים? בסרטון על נמר הנייר? בסרטון על הכיבוש הישראלי? איפה?

העיסה מתפורת בשמן הרותח במתכון השני כיצד ניתן להשאיר את הכדור שלם ??

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו